General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q71. | The folk dance "Ghumar" is performs by people of which of the following state in India ? |
| 1) | Bihar | 2) | Rajasthan |
| 3) | Haryana | 4) | Odisha |
| 5) | None of these | ||
Answer : Haryana
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q72. | Noted artist Mrinalini Sarabhai is associated with which of the following classical dances of India ? |
| 1) | Odishi | 2) | Kuchipudi |
| 3) | Bharatnatyam | 4) | Katahkali |
| 5) | None of these | ||
Answer : Bharatnatyam
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q73. | Which of the following classical dance is known as essentially a solo dance in India ? |
| 1) | Kathak | 2) | Kathakali |
| 3) | Odishi | 4) | Mohiniattam |
| 5) | None of these | ||
Answer : Mohiniattam
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q74. | Noted classical dancer Birju Maharaj is associated with which of the following classical dances of India ? |
| 1) | Kathak | 2) | Katahkali |
| 3) | Manipuri | 4) | Kuchipudi |
| 5) | None of these | ||
Answer : Kathak
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q75. | The International Mother's Day being observed on which of the following day ? |
| 1) | May 3 | 2) | May 8 |
| 3) | May 11 | 4) | May 22 |
| 5) | None of these | ||
Answer : May 8
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q76. | On which day the Earth Day being observed every year ? |
| 1) | April 7 | 2) | April 22 |
| 3) | April 25 | 4) | June 14 |
| 5) | None of these | ||
Answer : April 22
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q77. | Which day was being observed as the World Tuberculosis Day across the world ? |
| 1) | March 15 | 2) | March 22 |
| 3) | March 24 | 4) | April 22 |
| 5) | None of these | ||
Answer : March 24
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q78. | World Water Day is observed on which day in every year by UNO ? |
| 1) | March 8 | 2) | March 16 |
| 3) | March 22 | 4) | March 24 |
| 5) | None of these | ||
Answer : March 22
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q79. |
|
| 1) | February 21 | 2) | February 28 |
| 3) | March 8 | 4) | March 15 |
| 5) | March 22 | ||
Answer : March 8
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q80. | World Health Day is celebrated on which of the following date every year ?- |
| 1) | March 24 | 2) | April 7 |
| 3) | April 22 | 4) | April 24 |
| 5) | None of these | ||
Answer : April 7
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer