General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q91. |
|
| 1) | Ibrahim Lodi | 2) | Sikandar Lodi |
| 3) | Mohammad-bin-Tughlaq | 4) | Alauddin Khilji |
| 5) | Non of these | ||
Answer : Alauddin Khilji
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q92. |
|
| 1) | Badauni | 2) | Niamtullah |
| 3) | Abbas Khan Sarwani | 4) | Nizamuddin Ahmad |
| 5) | None of these | ||
Answer : Badauni
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q93. |
|
| 1) | Ain-i-Akbari | 2) | Muntakhab-ul-Lubab |
| 3) | Tarikh-i-Ferishta | 4) | Akbarnama |
| 5) | None of these | ||
Answer : Ain-i-Akbari
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q94. | In which of following state, Bandipur Sanctuary is located - |
| 1) | Tamil Nadu | 2) | Uttar Pradesh |
| 3) | Karnataka | 4) | Madhya Pradesh |
| 5) | None of these | ||
Answer : Karnataka
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q95. |
|
| 1) | Sandy soil | 2) | Clayey soil |
| 3) | Black soi | 4) | Alluvial soil |
| 5) | None of these | ||
Answer : Black soi
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q96. | The injection of anti-toxin is given to prevent |
| 1) | Tetanus | 2) | Tuberculosis |
| 3) | Typhoid | 4) | Filariasis |
| 5) | None of these | ||
Answer : Tetanus
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q97. |
|
| 1) | Yamuna canal | 2) | Sirhind canal |
| 3) | Upper Bari Doab canal | 4) | Indira Gandhi canal |
| 5) | None of these | ||
Answer : Indira Gandhi canal
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q98. |
|
| 1) | Haldia : Orissa | 2) | Jamnagar : Maharashtra |
| 3) | Numaligarh : Gujarat | 4) | Panangudi : Tamil Nadu |
| 5) | None of these | ||
Answer : Panangudi : Tamil Nadu
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q99. |
|
| 1) | On the directive of the President | 2) | On the recommendation of Parliament |
| 3) | Any time it wishes to do so | 4) | With the consent of the state Government |
| 5) | None of these | ||
Answer : With the consent of the state Government
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q100. |
|
| 1) | Odontology | 2) | Ornithology |
| 3) | Phenology | 4) | Cosmology |
| 5) | None of these | ||
Answer : Odontology
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer