General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q101. |
|
| 1) | Acetylene | 2) | Methyl alcohol |
| 3) | Methane | 4) | Ethyl formate |
| 5) | None of these | ||
Answer : Ethyl formate
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q102. | The enzyme in whose presence glucose and fructose are converted into alcohol is ----- . |
| 1) | Diastase | 2) | Maitase |
| 3) | Invertase | 4) | Zymase |
| 5) | None of these | ||
Answer : Zymase
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q103. |
|
| 1) | Oxalic acid | 2) | Citric acid |
| 3) | Acetic acid | 4) | Butyric acid |
| 5) | None of these | ||
Answer : Oxalic acid
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q104. |
|
| 1) | Anaemia | 2) | Polycythemia |
| 3) | Leucopenia | 4) | Leukaemia |
| 5) | None of these | ||
Answer : Leukaemia
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q105. |
|
| 1) | State-Sandstone | 2) | Schist-Gneiss |
| 3) | Limestone-Sandstone | 4) | Shale-Limestone |
| 5) | None of these | ||
Answer : Schist-Gneiss
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q106. |
|
| 1) | State-Sandstone | 2) | Schist-Gneiss |
| 3) | Limestone-Sandstone | 4) | Shale-Limestone |
| 5) | None of these | ||
Answer : Schist-Gneiss
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q107. |
|
| 1) | Udaipur | 2) | Jodhpur |
| 3) | Jaipur | 4) | Jaisalimar |
| 5) | None of these | ||
Answer : Udaipur
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q108. |
|
| 1) | Aspirin | 2) | Vitriol |
| 3) | Vitamin C | 4) | Vinegar |
| 5) | None of these | ||
Answer : Aspirin
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q109. |
|
| 1) | Asia | 2) | Africa |
| 3) | Europe | 4) | South America |
| 5) | None of these | ||
Answer : Africa
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q110. |
|
| 1) | Jawaharlal Nehru and Sarojini Naidu | 2) | Jawaharlal Nehru and Rajendra Prasad |
| 3) | Vallabhbhai Patel and Sarojini Naidu | 4) | Rajendra Prasad and Sarojini Naidu |
| 5) | None of these | ||
Answer : Jawaharlal Nehru and Sarojini Naidu
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer