General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q61. |
|
| 1) | Capital Gains Tax | 2) | Dividend Distribution Tax |
| 3) | Minimum Alternative Tax | 4) | Estate Duty |
| 5) | None of these | ||
Answer : Estate Duty
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q62. |
|
| 1) | Varanasi | 2) | Chennai |
| 3) | Jabalpur | 4) | Jharkhand |
| 5) | None of these | ||
Answer : Varanasi
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q63. |
|
| 1) | 9th August 1960 | 2) | 6th August 1952 |
| 3) | 15th September 1958 | 4) | 29th August 1960 |
| 5) | None of these | ||
Answer : 6th August 1952
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q64. | Which of the following artist associated with the famous classical "Odishi Dance" ? |
| 1) | Madhavi Mudgal | 2) | Yamini Krishnamurthy |
| 3) | Rita Ganguly | 4) | Charu Malhar |
| 5) | None of these | ||
Answer : Madhavi Mudgal
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q65. | The content of "Sattriya Nritya" has usually been based on mythological stories, from which states of India ? |
| 1) | Kerala | 2) | West Bengal |
| 3) | Assam | 4) | Himachal Pradesh |
| 5) | None of these | ||
Answer : Assam
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q66. |
|
| 1) | Painting | 2) | Sculpture |
| 3) | Music | 4) | Novelist |
| 5) | None of these | ||
Answer : Painting
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q67. |
|
| 1) | Assam | 2) | Jharkhand |
| 3) | Rajasthan | 4) | Bihar |
| 5) | None of these | ||
Answer : Bihar
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q68. |
|
| 1) | Gujarat | 2) | Karnataka |
| 3) | Maharashtra | 4) | Tamil Nadu |
| 5) | None of these | ||
Answer : Maharashtra
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q69. | Indian ancient classical dance known as " Niritya" is first derived from which of the following Vedas ? |
| 1) | Rig Veda | 2) | Sam Veda |
| 3) | Yajur Veda | 4) | Atharva Veda |
| 5) | None of these | ||
Answer : Rig Veda
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q70. | The musical instrument "sitar" is first invented by which of the following personality ? |
| 1) | Amir Khusrau | 2) | Tansen |
| 3) | Samudra Gupta | 4) | Ravi Shankar |
| 5) | None of these | ||
Answer : Amir Khusrau
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer