Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q31.
The 2018 - Commonwealth Games to be held in which of the following city (Venue) ?
1) Gold Coast, Australia 2) Glasgow, Scotland
3) Melbourne, Australia 4) Kuala Lumpur, Malaysia
5)None of these
Answer : Gold Coast, Australia
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q32.
Which of the following is converted by bio-fertilizers to nitrogen ?
1) nitrates 2) ammonia
3) nitrogenase 4) amino acids
5)None of these
Answer : ammonia
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q33.
Which of the following is converted by bio-fertilizers to nitrogen ?
1) nitrates 2) ammonia
3) nitrogenase 4) amino acids
5)None of these
Answer : ammonia
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q34.
Which of the following classical dance originated in Tamil Nadu ? 
1) Kathakali 2) Kathak
3) Odissi 4) Bharatanatyam
5)None of these
Answer : Bharatanatyam
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q35.
Rana Pratap Sagar plant (Rajsthan) is famous for  which of the following one ?
1) Nuclear power plant 2) Solar Energy
3) Hydroelectricity 4) Irrigation
5)None of these
Answer : Hydroelectricity
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q36.
Where was the first Biosphere Reserve set up in India?
1) Nanda Devi 2) Gulf of Mannar
3) Nilgiri 4) Great Nicobar
5)None of these
Answer : Nilgiri
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q37.
Sariska and Ranthambore national parks of Rajasthan are the reserves for which of the following animals?
1) Lion 2) Deer
3) Tiger 4) Elephant
5)None of these
Answer : Tiger
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q38.
The famous “Sambhar Lake” is situated in which of the following states ?
1) Gujarat 2) Rajasthan
3) Madhya Pradesh 4) Andhra Pradesh
5)Odisha
Answer : Rajasthan
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q39.
Which of the following is the tributary of the northward flowing Ganga ?
1) Kosi 2) Ghaghra
3) Sone 4) Gandak
5)None of these
Answer : Sone
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q40.
Due to which particle the acid rain destroys vegetation ?
1) nitric arid 2) ozone
3) carbon monoxide 4) Sulphuric acid
5)None of these
Answer : Sulphuric acid
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call