General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q351. |
|
| 1) | Sternum | 2) | Humerus |
| 3) | Pericardium | 4) | Tibia |
Answer : Pericardium
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q352. |
|
| 1) | fertilisation takes place inside the test tube | 2) | development of the baby takes place inside the test tube |
| 3) | fertilisation takes place outside the mother body | 4) | unfertilised egg develops inside the test tube |
Answer : fertilisation takes place outside the mother body
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q353. |
|
| 1) | below the brain | 2) | above the brain |
| 3) | inside the brain | 4) | nowhere near the brain |
Answer : below the brain
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q354. |
|
| 1) | myopia | 2) | hypermetropia |
| 3) | astigmatism | 4) | None of these |
Answer : None of these
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q355. |
|
| 1) | 90 F | 2) | 98 F |
| 3) | 98.4 F | 4) | 96.4 F |
Answer : 98.4 F
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q356. |
|
| 1) | Liver | 2) | Kidney |
| 3) | Spleen | 4) | Lungs |
Answer : Lungs
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q357. |
|
| 1) | Eye | 2) | Ear |
| 3) | Nose | 4) | Heart |
Answer : Eye
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q358. |
|
| 1) | their gut contains bacteria capable of digesting cellulose | 2) | they have a many - chambered stomach |
| 3) | they have efficient grinding molars | 4) | they produce an enzyme cellulase which can digest cellulose |
Answer : their gut contains bacteria capable of digesting cellulose
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q359. |
|
| 1) | Glycerol | 2) | Xylidine |
| 3) | Thalidomide | 4) | None of these |
Answer : Thalidomide
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q360. |
|
| 1) | 24 | 2) | 40 |
| 3) | 46 | 4) | 48 |
Answer : 46
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer