Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q321.
Which one of the following is the correct sequence of the given hills starting from the north and going towards the south ?  
1) Nallamalai Hills-Nilgiri Hills-Javadi Hills-Anaimalai Hills 2) Anaimalai Hills-Javadi Hills-Nilgiri Hills N allamalai Hills
3) Nallamalai Hills- Javadi Hills-Nilgiri Hills -Anaimalai Hills 4) Anaimalai Hills-Nilgiri Hills-Javadi Hills Nallamalai Hills
5)None of these
Answer : Nallamalai Hills- Javadi Hills-Nilgiri Hills -Anaimalai Hills
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q322.

Which one of the following is not a Biosphere Reserve ?

1) Agasthyamali 2) Nallamalai
3) Nilgiri 4) Panchmarhi
Answer : Nallamalai
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q323.
Which among the following has the world's largest reserves of Uranium ?

1) Australia 2) Canada
3) Russia 4) USA
5)None of these
Answer : Australia
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q324.
Which one of the following objectives is not embodied in the Preamble to the Constitution of India ? 
1) Liberty of though 2) Liberty of Expression
3) Liberty of belief 4) Economic liberty
Answer : Economic liberty
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q325.
Which of the following non-member of Parliament has the right to address the Parliament ? 
1) Attorney General of India 2) Solicitor General of India
3) Chief Justice of India 4) Chief Election Commissioner
5)None of these
Answer : Attorney General of India
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q326.
The Preamble to the Indian-Constitution was for the first time amended by which amendment ?
1) 24th Amendment 2) 42nd Amendment
3) 44th Amendment 4) 45th Amendment
Answer : 24th Amendment
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q327.
The qualification required to become Vice-President of India is that ------.
1) must be a graduate 2) must not be a woman
3) must fulfil the requirements of becoming a Rajya Sabha member 4) must own his/her house in India
5)None of these
Answer : must fulfil the requirements of becoming a Rajya Sabha member
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q328.
Fundamental Duties were incorporated in the Indian Constitution in which year ?
1) 1971 2) 1972
3) 1975 4) 1976
5)None of these
Answer : 1976
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q329.
The Civil Disobedience Movement started with which of the following ?
1) No-tax campaign in Bardoli district 2) Demonstration of Akali Sikhs at Nabha
3) Demonstration against the Simon Commission 4) Dandi March
Answer : Dandi March
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q330.
Among the following who was a prominent leader of Khilafat Movement ?
1) Jawaharlal Nehru 2) Mahatma Gandhi
3) Rajendra Prasad 4) Vallabhbhai Patel
Answer : Mahatma Gandhi
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call