Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q241.
Who was made the Home Minister when Jawaharlal Nehru formed the Interim Government in 1946 ?
1) Sardar Patel 2) Liaqat Ali Khan
3) Baldev Singh 4) Mohd. Ali Jinnah
5)None of these
Answer : Sardar Patel
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q242.
The Indian National Congress had passed the famous resolution on "Non-Cooperation" in 1920 as its session held at - 
1) Lucknow 2) Delhi
3) Bombay 4) Calcutta
5)None of these
Answer : Calcutta
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q243.
Which of the following is a supersonic cruise missile produced in India ?
1) Trishul 2) Agni
3) BraMos 4) Nag
5)None of these
Answer : BraMos
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q244.
Which one of the following dances involves solo performance ?
1) Bharata Natyam 2) Kuchipudi
3) Mohiniyattam 4) Odissi
5)None of these
Answer : Mohiniyattam
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q245.
Which of the following was the first Indian to receive the Ramon Magsaysay Award ?
1) C. V. Raman 2) Jawaharlal Nehru
3) Acharya Vonoba Bhave 4) M. S. Swaminathan
5)None of these
Answer : Acharya Vonoba Bhave
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q246.
Which of the following Indian Naval Ship being converted in to a maritime museums ?
1) Sagar Samrat 2) Kanishka
3) Samart Ashoka 4) Vikrant
5)None of these
Answer : Vikrant
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q247.
The term 'Butterfly Stroke' is associated with which of the following sports ?
1) Boxing 2) Wrestling
3) Swimming 4) Kabaddi
5)None of these
Answer : Swimming
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q248.
Which is the first submarine built by India ?     
1) INS Shalki 2) INS Ganga
3) INS Himgiri 4) INS Godavari
5)None of these
Answer : INS Shalki
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q249.
The birthday of which sportsperson is celebrated as National Sports Day ?
1) Sunil Gavaskar 2) PT. Usha
3) Dhyan Chand 4) Prakash Padukone
5)None of these
Answer : Dhyan Chand
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q250.
The birthday of which sportsperson is celebrated as National Sports Day ?

1) Sunil Gavaskar 2) PT. Usha
3) Dhyan Chand 4) Prakash Padukone
5)None of these
Answer : Dhyan Chand
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call