Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q201.
Who was the first Asian Winner to conferred Nobel Prize ?
1) C. V. Raman 2) Rajiv Gandhi
3) Rabindranath Tagore 4) Mother Teresa
5)None of these
Answer : Rabindranath Tagore
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q202.
Which day is observed as World No Smoking Day the World Health Organization (WHO) ?
1) 1st January 2) 31st May
3) 15th July 4) 31st December
5)None of these
Answer : 31st May
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q203.
Which of the following  sports and term is not correctly matched ?
1) Cricket : Gully 2) Boxing : Punch
3) Chess : Checkmate 4) Tennis : Bully
5)Football : Dribbling
Answer : Tennis : Bully
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q204.
In which of the following cities India’s first monorail service has been launched, recently ? The term ‘Tee’ is associated with which of the following sports ?
1) Golf 2) Table Tennis
3) Polo 4) Judo
5)None of these
Answer : Golf
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q205.
National Maritime of India falls on which date ?
1) April 5 2) April 11
3) September 5 4) October 5
5)None of these
Answer : April 5
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q206.
World Human Rights Day is observed on which day in every year by UNO ?
1) April 8 2) September 5
3) December 1 4) December 10
5)None of these
Answer : December 10
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q207.
On which day World Literacy Day observed by UNESCO every year ?
1) Aug 6 2) Sep 5
3) Sep 8 4) Oct 24
5)None of these
Answer : Sep 8
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q208.
Every year World Toilet Day (WTD) is being observed across the world. The significance of Day is to draw attention of people around the world to raise global awareness of the daily struggle for proper sanitation which in fact is a human right along with clean water. The Theme of the day is "Sanitation and Nutrition". On which day it is being observed ?
1) 16 September 2) 19 November
3) 1 December 4) 10 December
5)None of these
Answer : 19 November
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q209.
Every year 26 November is being observed as National Milk Day (NMD) to mark birth anniversary Father of the White Revolution Dr.Verghese Kurien. On which day is  observed as World Milk Day under the aegis of UN Food and Agriculture Organization (FAO) ?
1) June 1 2) June 5
3) July 16 4) September 16
5)None of these
Answer : June 1
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q210.
Which day was being observed as the World Photography Day across the world ?
1) August 14 2) August 19
3) August 21 4) August 22
5)None of these
Answer : August 19
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call