Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q181.
The international Institute of Biological Husbandry (IIHB) is located in which city ?
1) Rome 2) Tokyo
3) Leon 4) London
5)Geneva
Answer : London
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q182.
Rajiv Gandhi Cancer Institute and Research Centre is located in which city ?
1) New Delhi 2) Mumbai
3) Chennai 4) Pune
5)Hyderabad
Answer : New Delhi
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q183.
The world Telecommunication Day is observed  every year in which date ?
1) May 20 2) May 17
3) May 18 4) April 16
5)None of these
Answer : May 17
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q184.
The Shanti Swarup Bhatnagar Award is given by which of the following organization every year ?
1) Indian National Science Academy 2) Council for Scientific and Industrial Research
3) Indian Space Research Organization 4) Indian Council for Agricultural Research
5)None of these
Answer : Council for Scientific and Industrial Research
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q185.
Indira Gandhi Centre for Atomic Research is located in which of the following cites ?
1) Kakrapara 2) Kalpakam
3) Kaiga 4) Trombay
5)Sriharikota
Answer : Kalpakam
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q186.
The sports term ‘Caddle’ is associated with which of the follows sports ?
1) Polo 2) Golf
3) Bridge 4) Billiards
5)None of these
Answer : Golf
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q187.
On which day, World Food Day is observed every year by FAO ?
1) August 16 2) September 10
3) October 16 4) November 4
5)None of these
Answer : October 16
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q188.
The headquarters of the National Power Training institute is located in which city of India ?
1) Bhopal 2) Pune
3) Lucknow 4) Faridabad
5)None of these
Answer : Faridabad
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q189.
Indian Cancer Research institute is located in which of the city in India ?
1) New Delhi 2) Kolkata
3) Chennai 4) Mumbai
5)None of these
Answer : Mumbai
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q190.
The headquarters of Food and Agriculture Organisation (FAO) is located in which of the following city ?
1) Rome 2) Geneva
3) New York 4) Vienna
5)Washington DC
Answer : Rome
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call