Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q191.
The sport personality Deepika Pallikal is associated with which of the following game ?
1) Table Tennis 2) Lawn Tennis
3) Billiard 4) Squash
5)None of these
Answer : Squash
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q192.
World Press Freedom Day is observed on which day ?
1) May 3 2) May 8
3) May 11 4) May 9
5)None of these
Answer : May 3
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q193.
Which of the following prizes is given by the UNESCO ?
1) Magsaysay Award 2) Kalinga Prize
3) Pulitzer Prize 4) Booker Prize
5)None of these
Answer : Kalinga Prize
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q194.
The World Literacy Day is celebrated on which date ?
1) 8th September 2) 5th June
3) 15th August 4) 5th September
5)None of these
Answer : 8th September
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q195.
Which of the following statements is not true about Nagara style of architecture ?
1) Early Gupta style 2) Couciform plan and the Rekha
3) Shikhara (Tower) 4) Buddhist influence
5)None of these
Answer : Buddhist influence
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q196.
In which year was Pulitzer Prize established ?
1) 1917 2) 1918
3) 1922 4) 1928
5)None of these
Answer : 1917
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q197.
Which of the following day is falls on January 15 ?
1) Onam 2) Ugadhi
3) Air force Day 4) Army Day
5)None of these
Answer : Army Day
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q198.
Arrange the following in chronological order :
I.  Dandi March                II. Simon Commission             
III. Poona pact                        IV. Gandhi-Irwin Pact 
1) II I III IV 2) II I IV III
3) IV III I II 4) IV III II I
5)None of these
Answer : II I IV III
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q199.
Ahmad  Shah Abdali invaded India for the first time during the reign of which among the following Mughal Emperors ?
1) Muhammad Shah 2) Ahmad Shah
3) Shah Alam-II 4) Akbar-II
5)None of these
Answer : Muhammad Shah
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q200.
The term ‘cannon’ is associated with which sports ?
1) Snooker 2) Golf
3) Polo 4) Billiards
5)Hockey
Answer : Polo
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call