Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q131.
Vijay Hazare Trophy is associated with which of the following game ? 
1) Hockey 2) Cricket
3) Badminton 4) Football
Answer : Cricket
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q132.
Which one among  the following is not a greenhouse gas  ?
1) Methane 2) Ozone
3) Chlorofluorocarbon 4) Sulphur dioxide
5)None of these
Answer : Sulphur dioxide
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q133.
When an ice ball melted before it was floating in the water tank, the water level will ------ .
1) Not change 2) Rise
3) Fall down 4) Can't say
5)None of these
Answer : Not change
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q134.
Which of the following is not a constitute in automobile emission ?
1) Carbon monoxide 2) Hydrogen peroxide
3) Benzene 4) Nitrogen Oxide
5)None of these
Answer : Hydrogen peroxide
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q135.
Which of the following is a source of methane  ?
1) Wetland 2) Foam industry
3) Thermal Power Plants 4) Cement Industry
5)None of these
Answer : Wetland
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q136.
Which of the following structures of plant is responsible for transpiration?
1) Xylem 2) Root
3) Stomata 4) Bark
5)None of these
Answer : Stomata
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q137.
What is zero hour ?
1) When the proposals of the opposition are considered. 2) When matters of utmost importance are raised
3) Interval between the morning and afternoon sessions 4) When a money bill is introduced in the Lok Sabha
5)None of these
Answer : When matters of utmost importance are raised
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q138.
The Chairman of Public Accounts Committee is appointed/elected by --------- .
1) Appointed by President 2) Elected by members of PAC
3) Elected by Union Cabinet 4) Appointed by Speaker
5)None of these
Answer : Elected by members of PAC
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q139.
Which of the following person/organisation will decide the Office of Profit ?
1) President and Governor 2) Union Parliament
3) Supreme Court 4) Union Public Service Commission
5)None of these
Answer : Union Parliament
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q140.
Which of following is the chief function of the UPSC ?
1) to conduct examinations for appointment to All India and Central Services. 2) to advise the President regarding claims of civil servants for costs incurred in the course of execution of duties.
3) to advise the President regarding disciplinary action against a civil servant. 4) All of the above
5)None of these
Answer : All of the above
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call