Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q121.
Which UN body deals with international population problem ?
1) UNFPA 2) UNDP
3) UNICEF 4) UNESCO
5)None of these
Answer : UNFPA
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q122.
Which of the following is used as the logo of the World Wide Fund for Nature (WWF) ?
1) Deer 2) Panda
3) Camel 4) Lion
5)None of these
Answer : Panda
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q123.
Which of the following is the headquarters of World Trade Organisation (WTO) ?
1) New York 2) Washington DC
3) Geneva 4) Paris
5)None of these
Answer : Geneva
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q124.
Which of the following is not an agency of U.N.?
1) World Health Organisation 2) Food and Agricultural Organisation
3) International Committee of the Red Cross 4) International Monetary Fund
5)None of these
Answer : International Committee of the Red Cross
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q125.
Which of the following is a military alliance?
1) NATO 2) NAFTA
3) ASEAN 4) EEC
5)None of these
Answer : NATO
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q126.
Headquarters of the World Health Organisation is located in which city ?
1) Geneva 2) Washington DC
3) New York 4) Rome
5)None of these
Answer : Geneva
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q127.
Where is the headquarters of Asian Development Bank (ADB) situated ? 
1) New Delhi 2) Bangkok
3) Hong Kong 4) Manila
5)None of these
Answer : Manila
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q128.
The Headquarter of NASDAQ is located in which city ?
1) New York 2) Washington DC
3) London 4) Tokyo
5)None of these
Answer : New York
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q129.
Which of the following is not a member of the ASEAN ?
1) Malaysia 2) Indonesia
3) Vietnam 4) Britain
5)Singapore
Answer : Britain
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q130.
Which of the following Awards are given for excellence in the field of Sports ?
1) Kalinga Prize 2) Shanti Swarup Bhatnagar Award
3) Arjun Award 4) Pulitzer Prize
5)None of these
Answer : Arjun Award
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call