Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q111.
When Mahatma Gandhi set out on the Dandi March, he was accompanied among which of the others, --
1) Jawaharlal Nehru and Sarojini Naidu 2) Jawaharlal Nehru and Rajendra Prasad
3) Vallabhbhai Patel and Sarojini Naidu 4) Rajendra Prasad and Sarojini Naidu
5)None of these
Answer : Jawaharlal Nehru and Sarojini Naidu
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q112.
When Mahatma Gandhi set out on the Dandi March, he was accompanied among which of the others, --
1) Jawaharlal Nehru and Sarojini Naidu 2) Jawaharlal Nehru and Rajendra Prasad
3) Vallabhbhai Patel and Sarojini Naidu 4) Rajendra Prasad and Sarojini Naidu
5)None of these
Answer : Jawaharlal Nehru and Sarojini Naidu
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q113.
Who among the following eminent literary figures was patronised by Emperor Harshavardhana ?
1) Kalidasa 2) Banabhatta
3) Asvaghosha 4) Bhavabhuti
5)None of these
Answer : Banabhatta
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q114.
Which one of the following has been the main feature of the South Indian temples architecture ? 
1) Sikhara 2) Gpouram
3) Vimana 4) Mandapa
5)None of these
Answer : Vimana
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q115.
The headquarters of the UNESCO is  located in which of the following city ?
1) Rome 2) Geneva
3) Paris 4) New York
5)None of these
Answer : Paris
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q116.
The headquarters of World Intellectual Property Organisation (WIPO) is located in which of the following city ?
1) Paris 2) Madrid
3) New York 4) Geneva
5)None of these
Answer : Geneva
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q117.
Which of the following countries is not a member of the  G-8 group ?
1) UK 2) Germany
3) France 4) Italy
5)Spain
Answer : Spain
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q118.
Which of the following are the member countries of NAFTA ?
1) USA and Canada 2) USA, Canada and Mexico
3) Canada and Mexico 4) USA and Mexico
5)None of these
Answer : USA, Canada and Mexico
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q119.
Which of the following countries is not a member of a SAARC ?
1) Sri Lanka 2) Myanmar
3) Maldives 4) Bhutan
5)None of these
Answer : Myanmar
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q120.
The Headquarters of International Atomic Energy Agency is located in ---- .
1) Vienna 2) London
3) Geneva 4) Washington
5)None of these
Answer : Vienna
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call