Bhubaneswar    isbt99@gmail.com
+91-9776216158   

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q401.
In which American city is the famous indoor stadium Madison Square Garden located ?
1) Washington DC 2) New York City
3) Los Angeles 4) San Francisco
Answer : New York City
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q402.
Which of these rivers flows through four capital cities ?
1) Amazon 2) Nile
3) Danube 4) Volga
Answer : Danube
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q403.
Where would one find the 'Sea of Tranquility' ?
1) Mars 2) The Moon
3) The Sun 4) Earth
Answer : The Moon
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q404.
Brahmos, India's flagship missile and Nokia both take their name from what ?
1) Mountain 2) River
3) Glacier 4) Passa
Answer : River
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q405.
 Which Mughal emperor was the grandson of Jahangir ?
1) Shah Jahan 2) Aurangzeb
3) Shah Alam 4) Bahadur Shah
Answer : Aurangzeb
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q406.
Where did the Supreme Court of India originally function for 8 years before shifting it to its present building ?
1) Rashtrapati Bhavan 2) Parliament House
3) Metcalfe House 4) None of these
Answer : Parliament House
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q407.
The lower Gangetic plain is characterised by humid climate with high temperature throughout the year. Which one among the following pairs of crops is most suitable for this region ? 
1) Paddy and cotton 2) Wheat and Jute
3) Paddy and Jute 4) Wheat and cotton
5)None of these
Answer : Paddy and Jute
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q408.
What causes wind to defect toward left in the Southern hemisphere ? 
1) Temperature 2) Magnetic field
3) Rotation of the earth 4) Pressure
5)None of these
Answer : Rotation of the earth
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q409.
Official stamping of weights and measures and their periodical inspection are prescribed by -
1) Manu 2) Narada
3) Brihaspati 4) Parasara
5)None of these
Answer : Manu
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q410.
The last Mauryan ruler, who was killed by his Commander-in-Chief  ?

1) Dasaratha 2) Kun-ala
3) Samprati 4) Brihadratha
5)None of these
Answer : Brihadratha
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


WhatsApp Call