General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q421. |
|
| 1) | Kerala & Tamil Nadu | 2) | Kerala & Karnataka |
| 3) | Kerala & Goa | 4) | Kerala & Maharashtra |
| 5) | None of these | ||
Answer : Kerala & Tamil Nadu
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q422. |
|
| 1) | Kerala & Tamil Nadu | 2) | Kerala & Karnataka |
| 3) | Kerala & Goa | 4) | Kerala & Maharashtra |
| 5) | None of these | ||
Answer : Kerala & Tamil Nadu
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q423. |
|
| 1) | Bhagirathi | 2) | Hooghly |
| 3) | Padma | 4) | Subarnarekha |
| 5) | None of these | ||
Answer : Padma
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q424. |
|
| 1) | Godavari | 2) | Krishna |
| 3) | Kaveri | 4) | Tapti |
| 5) | None of these | ||
Answer : Krishna
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q425. |
|
| 1) | Tapti | 2) | Narmada |
| 3) | Sabarmati | 4) | Godavari |
| 5) | N one of these | ||
Answer : Narmada
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q426. |
|
| 1) | Vitamin D | 2) | Vitamin A |
| 3) | Vitamin B | 4) | Vitamin K |
| 5) | None of these | ||
Answer : Vitamin D
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q427. | Who among the following is known as the 'Heroine of 1942 Quit India Movement' ? |
| 1) | Dr. Annie Besant | 2) | Suchitra Kriplani |
| 3) | Aruna Asaf Ali | 4) | Sarojini Naidu |
| 5) | None of these | ||
Answer : Aruna Asaf Ali
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q428. | Which of the following year the Muslim League started demanding a separate nation for the Muslims ? |
| 1) | 1919 | 2) | 1925 |
| 3) | 1929 | 4) | 1940 |
| 5) | None of these | ||
Answer : 1940
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q429. |
|
| 1) | Jawaharlal Nehru | 2) | Mahatma Gandhi |
| 3) | Rajendra prasad | 4) | Vallabhbhai Patel |
| 5) | None of these | ||
Answer : Mahatma Gandhi
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q430. |
|
| 1) | Congress Socialist Party | 2) | Forward Bloc |
| 3) | Indian National Conference | 4) | Swaraj Party |
| 5) | None of these | ||
Answer : Forward Bloc
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer