Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q111.
Loans/advances to farmers is treated as -. 
1) Personal Loans 2) Priority Sector Loan
3) Business Loan 4) Corporate Loan
5)None of these
Answer : Priority Sector Loan
View Answer

Q112.
Which of the following organisations provide credit history of the borrowers ? 

1) CIBIL 2) SEBI
3) RBI 4) CRISIL
5)None of these
Answer : CIBIL
View Answer

Q113.
Which of the following is the first life insurance company in India ?
1) LIC 2) HDFC
3) Oriental Life Insurance 4) National Assurance Company
5)None of the above
Answer : Oriental Life Insurance
View Answer

Q114.
A formal evaluation of an individual's or company's credit history and capability of repaying obligations is known as -- .
1) Amortization 2) Net Asset Value
3) Credit rating 4) Cash Credit
5)None of these
Answer : Credit rating
View Answer

Q115.
A customer can approach banking ombudsman if he does not get satisfactory response to his grievance from the bank within how many days ? 
1) 7 days 2) 14 days
3) 30 days 4) 60 days
5)None of these
Answer : 30 days
View Answer

Q116.
With which of the following is 'Channel Financing' associated ?
1) Supply Chain Finance 2) Retail Lending
3) SME Lending 4) Corporate Lending
5)None of these
Answer : Supply Chain Finance
View Answer

Q117.
Which of the following organisations provide credit history of the borrowers? 
1) SEBI 2) IBA
3) CRISIL 4) CIBIL
Answer : CIBIL
View Answer

Q118.
Can anyone file an appeal against the order passed by the Banking Ombudsman? If so who is the Appellate Authority ? 
1) The Chairman of concerned Bank 2) The Deputy Governor of RBI
3) Governor of RBI 4) Finance Minister
5)None of these
Answer : The Deputy Governor of RBI
View Answer

Q119.
Generally, the Public Provident Fund (PPF) account is opened for a period of ------ .
1) 5 years 2) 10 years
3) 15 years 4) No time limit
5)None of these
Answer : 15 years
View Answer

Q120.
Which is the one of the objectives of KYC (Know Your Customer) norms ?
1) to safeguard banks advances 2) to monitor transactions of suspicious nature
3) to help income tax authorities to collect income tax 4) to give boost to bank deposits
5)None of these
Answer : to monitor transactions of suspicious nature
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook