Mathmetics

ISBT Mathmetics for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous12Next

Q1.
Directions : In the following questions two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and given answers if .
1) x > y 2) x y 3) x < y
4) x y 5) x = y  or the relationship cannot be established





1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
View Answer

Q2.
Directions : In the following questions two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and given answers if .
1) x > y 2) x y 3) x < y
4) x y 5) x = y     or the relationship cannot be established


I. x2 + 8x + 15 = 0                II. y2 + 13y + 42 = 0
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
View Answer

Q3.
Directions : In the following questions two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and given answers if .
1) x > y 2) x y 3) x < y
4) x y 5) x = y   or the relationship cannot be established

I. x2 - 4x + 3 = 0                       II. y2 - 7y + 12 = 0
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
View Answer

Q4.
Find the range of values of x for which x2 + 6x -27 > 0
1) x < -9 or x < 3 2) x < -9 or x > 3
3) x > -9 or x > 3 4) x > -9 or x < 3
5)None of these
Answer : x > -9 or x > 3
View Answer

Q5.
Find the range of values of x for which x2 + 6x -27 > 0
1) x < -9 or x < 3 2) x < -9 or x > 3
3) x > -9 or x > 3 4) x > -9 or x < 3
5)None of these
Answer : x > -9 or x > 3
View Answer

Q6.
Prove that, 8x - 15 - x2 > 0 for limited value of of x and also find the limits.
1) 3 > x < 5 2) 3 < x > 5
3) 3 < x < 5 4) 3 > x > 5
5)None of these
Answer : 3 < x < 5
View Answer

Q7.
What shoul be real values of x, in the given expression  x2 - 2x - 3 > 0
1) x > -1 or x > 3 2) x < -1 or x > 3
3) x > -1 or x < 3 4) x > -1 or x < 3
5)None of these
Answer : x < -1 or x > 3
View Answer

Q8.
Which of the following values of x will satisfy the inequality x2 - 5x + 6 < 0
1) 2< x < 3 2) -2 < x < 2
3) -3 < x < -2 4) -3 < x < 2
5)None of these
Answer : 2< x < 3
View Answer

Q9.
Which of the following values of x will satisfy the inequality x2 -x - 6 > 0 ?
1) x < -2 or x > 3 2) -2 < x < 3
3) -3 < x < 2 4) x> -2 or x < 3
5)None of these
Answer : x < -2 or x > 3
View Answer

Q10.
Directions : In each of the following questions two questions two equations I and II are given. You have to solve both the equation and give answer.
1) if a <b 2) If a is less than or equal  b 3) if a is greater than or equal to b
4) if a = b 5) if a > b

I. 6a+ 5a + 1 = 0 II. 5b+ 19b + 6 = 0
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)None of these
Answer : None of these
View Answer

Previous12Next