General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q11.
Which of the following is not an agency of U.N.?
1) World Health Organisation 2) Food and Agricultural Organisation
3) International Committee of the Red Cross 4) International Monetary Fund
5)None of these
Answer : International Committee of the Red Cross
View Answer

Q12.
Which of the following is a military alliance?
1) NATO 2) NAFTA
3) ASEAN 4) EEC
5)None of these
Answer : NATO
View Answer

Q13.
Headquarters of the World Health Organisation is located in which city ?
1) Geneva 2) Washington DC
3) New York 4) Rome
5)None of these
Answer : Geneva
View Answer

Q14.
Where is the headquarters of Asian Development Bank (ADB) situated ? 
1) New Delhi 2) Bangkok
3) Hong Kong 4) Manila
5)None of these
Answer : Manila
View Answer

Q15.
The Headquarter of NASDAQ is located in which city ?
1) New York 2) Washington DC
3) London 4) Tokyo
5)None of these
Answer : New York
View Answer

Q16.
Which of the following is not a member of the ASEAN ?
1) Malaysia 2) Indonesia
3) Vietnam 4) Britain
5)Singapore
Answer : Britain
View Answer

Q17.
The international Institute of Biological Husbandry (IIHB) is located in which city ?
1) Rome 2) Tokyo
3) Leon 4) London
5)Geneva
Answer : London
View Answer

Q18.
Rajiv Gandhi Cancer Institute and Research Centre is located in which city ?
1) New Delhi 2) Mumbai
3) Chennai 4) Pune
5)Hyderabad
Answer : New Delhi
View Answer

Q19.
Indira Gandhi Centre for Atomic Research is located in which of the following cites ?
1) Kakrapara 2) Kalpakam
3) Kaiga 4) Trombay
5)Sriharikota
Answer : Kalpakam
View Answer

Q20.
The headquarters of the National Power Training institute is located in which city of India ?
1) Bhopal 2) Pune
3) Lucknow 4) Faridabad
5)None of these
Answer : Faridabad
View Answer