General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous123Next

Q1.
The Headquarters of OPEC (Organisation of Petroleum Exporting Countries) is located at  which city ? 
1) Vienna 2) Kuwait City
3) Algeria 4) Tehran
5)None of these
Answer : Vienna
Explanation : Vienna is the capital of Austria
View Answer

Q2.
The headquarters of the UNESCO is  located in which of the following city ?
1) Rome 2) Geneva
3) Paris 4) New York
5)None of these
Answer : Paris
View Answer

Q3.
The headquarters of World Intellectual Property Organisation (WIPO) is located in which of the following city ?
1) Paris 2) Madrid
3) New York 4) Geneva
5)None of these
Answer : Geneva
View Answer

Q4.
Which of the following countries is not a member of the  G-8 group ?
1) UK 2) Germany
3) France 4) Italy
5)Spain
Answer : Spain
View Answer

Q5.
Which of the following are the member countries of NAFTA ?
1) USA and Canada 2) USA, Canada and Mexico
3) Canada and Mexico 4) USA and Mexico
5)None of these
Answer : USA, Canada and Mexico
View Answer

Q6.
Which of the following countries is not a member of a SAARC ?
1) Sri Lanka 2) Myanmar
3) Maldives 4) Bhutan
5)None of these
Answer : Myanmar
View Answer

Q7.
The Headquarters of International Atomic Energy Agency is located in ---- .
1) Vienna 2) London
3) Geneva 4) Washington
5)None of these
Answer : Vienna
View Answer

Q8.
Which UN body deals with international population problem ?
1) UNFPA 2) UNDP
3) UNICEF 4) UNESCO
5)None of these
Answer : UNFPA
View Answer

Q9.
Which of the following is used as the logo of the World Wide Fund for Nature (WWF) ?
1) Deer 2) Panda
3) Camel 4) Lion
5)None of these
Answer : Panda
View Answer

Q10.
Which of the following is the headquarters of World Trade Organisation (WTO) ?
1) New York 2) Washington DC
3) Geneva 4) Paris
5)None of these
Answer : Geneva
View Answer

Previous123Next