General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous123Next

Q1.
The International Mother's Day being observed on which of the following day ?
1) May 3 2) May 8
3) May 11 4) May 22
5)None of these
Answer : May 8
View Answer

Q2.
 On which day the Earth Day being observed every year ? 
1) April 7 2) April 22
3) April 25 4) June 14
5)None of these
Answer : April 22
View Answer

Q3.
 Which day was being observed as the World Tuberculosis Day across the world ?
1) March 15 2) March 22
3) March 24 4) April 22
5)None of these
Answer : March 24
View Answer

Q4.
World  Water Day is observed on which day in every year by UNO  ? 
1) March 8 2) March 16
3) March 22 4) March 24
5)None of these
Answer : March 22
View Answer

Q5.
Which day was being observed as the International Women’s Day  across the world ?
1) February 21 2) February 28
3) March 8 4) March 15
5)March 22
Answer : March 8
View Answer

Q6.
World Health Day is celebrated on which of the following date every year ?- 
1) March 24 2) April 7
3) April 22 4) April 24
5)None of these
Answer : April 7
View Answer

Q7.
On which day World Human Rights Day is observed ?
1) December 10 2) December 7
3) April 8 4) September 5
5)None of these
Answer : December 10
View Answer

Q8.
The World Population Day is celebrated by the United Nation’s Population Fund (UNFPA), in which dates ?
1) May 2 2) June 5
3) July 6 4) July 11
5)None of these
Answer : July 11
View Answer

Q9.
The world Telecommunication Day is observed  every year in which date ?
1) May 20 2) May 17
3) May 18 4) April 16
5)None of these
Answer : May 17
View Answer

Q10.
On which day, World Food Day is observed every year by FAO ?
1) August 16 2) September 10
3) October 16 4) November 4
5)None of these
Answer : October 16
View Answer

Previous123Next