General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous123Next

Q1.
The 2018 - Winter Olympic to be held in Pyeongchang , South Korea. Thus , South Korea become the ---- Asian nation to be host the games .
1) first 2) second
3) third 4) fourth
5)Noe of these
Answer : third
Explanation : The 2018 Olympics will be the second Olympic Games held in South Korea, after the 1988 Summer Olympics held inSeoul, and will be South Korea's first Winter Games.Pyeongchang will be the third Asian city to host the Winter Games after Sapporo, Japan (1972), and Nagano, Japan (1998).
View Answer

Q2.
The 2018 - Commonwealth Games to be held in which of the following city (Venue) ?
1) Gold Coast, Australia 2) Glasgow, Scotland
3) Melbourne, Australia 4) Kuala Lumpur, Malaysia
5)None of these
Answer : Gold Coast, Australia
View Answer

Q3.
Which of the following terms is used in the game of Cricket ? 
1) Heave 2) Smash
3) Silly Point 4) Grand Slam
5)Tee
Answer : Silly Point
View Answer

Q4.
Which of the following Cups/Trophies is associated with the game of Lawn Tennis ?
1) FIFA Cup 2) Champions Trophy
3) Ranji Trophy 4) Subroto Cup
5)Davis Cup
Answer : Davis Cup
View Answer

Q5.
Vijay Hazare Trophy is associated with which of the following game ? 
1) Hockey 2) Cricket
3) Badminton 4) Football
Answer : Cricket
View Answer

Q6.
Ezra Cup is associated with which sports ?
1) Football 2) Hockey
3) Polo 4) Golf
5)Badminton
Answer : Polo
View Answer

Q7.
The term ‘Butterfly Stroke’ is associated with which of the following ?
1) Boxing 2) Wrestling
3) Swimming 4) Kabaddi
5)None of these
Answer : Swimming
View Answer

Q8.
The sports term ‘Caddle’ is associated with which of the follows sports ?
1) Polo 2) Golf
3) Bridge 4) Billiards
5)None of these
Answer : Golf
View Answer

Q9.
The sport personality Deepika Pallikal is associated with which of the following game ?
1) Table Tennis 2) Lawn Tennis
3) Billiard 4) Squash
5)None of these
Answer : Squash
View Answer

Q10.
The term ‘cannon’ is associated with which sports ?
1) Snooker 2) Golf
3) Polo 4) Billiards
5)Hockey
Answer : Polo
View Answer

Previous123Next