English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q71.
Directions :Find the error,if any in the following sentences.

He will leave(1)/for Delhi(2)/on Monday (3)/with bag and baggage(4)/No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : remove ‘with’.
View Answer

Q72.
Directions :Find the error,if any in the following sentences.

This is the book(1)/which my father (2)/brought it (3)/for you(4)/No error(5).

1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : remove ‘it’.
View Answer

Q73.
Directions:- Read each sentence to find out whether there is any grammatical mistake/ error in it. The error if any, will be in one part of the sentence. Mark the letter of the part with error as your answer. If there is ‘No error’, mark (E)

If his aim is to (1) / buy a house in the (2) / next three years he (3) / should start immediate saving. (4) No error (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
View Answer

Q74.
Directions:- Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Although unrecognized -----------  his life, his talent was much ------------  after his death.

1) entire, adored 2) all, realized
3) whole, worth 4) almost, valued
5)throughout, appreciated
Answer : throughout, appreciated
View Answer

Q75.
Directions:- Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Even ----------- the period of recession, he got a good job ----------- not having much experience.
1) on, even though 2) in, instead
3) while, inspite 4) during, despite
5)although, almost
Answer : during, despite
View Answer

Q76.
Directions:- Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

After having ……… the news of their son’s excellent result in exams, they came over as …… as possible.
1) enjoyed, earlier 2) heard, quickly
3) surprised, running 4) shocked, fast
5)realized hurriedly
Answer : heard, quickly
View Answer

Q77.
Directions:- Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Even ----------- the period of recession, he got a good job ----------- not having much experience.
1) on, even though 2) in, instead
3) while, inspite 4) during, despite
5)although, almost
Answer : during, despite
View Answer

Q78.
Directions:- Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

After being taken away from his parents at a -------- age, the boy had a very --------- life.
1) young, difficult 2) early, leisurely
3) small, distinction 4) tender, deterrent
5)advanced, restrict
Answer : young, difficult
View Answer

Q79.
Directions:-Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

The statement said that the conference would be --------- a considerable time --------- the global economic crisis.
1) having, thinking 2) passing, debating
3) spending, discussing 4) expending, arguing
5)exhausting, analyzing
Answer : spending, discussing
View Answer

Q80.
Directions : Read each sentence to find out whether there is any grammatical mistake/ error in it. The error if any, will be in one part of the sentence. Mark the letter of the part with error as your answer. If there is ‘No error’, mark (E).

He told to marry (1)/ that she could phone (2)/ from his office (3)/ No error (4).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
View Answer