English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q41.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

STAMINA
1) Endurance 2) Intensity
3) Eagerness 4) Energy
5)None of these
Answer : Energy
View Answer

Q42.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

ENDORSEMENTS 
1) Reprimand 2) Censure
3) Commendation 4) Reproach
5)None of these
Answer : Commendation
View Answer

Q43.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

SUPERANNUATED
1) Accepted 2) Senile
3) Retired 4) Experienced
5)None of these
Answer : Retired
View Answer

Q44.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

INDICT

1) Accuse 2) Condemn
3) Allege 4) Reprimand
5)None of these
Answer : Accuse
View Answer

Q45.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

Research has also ________ the illusion that childhood dreams are pure innocence.
1) accepted 2) discovered
3) observed 4) dispelled
5)established
Answer : dispelled
View Answer

Q46.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

The principal allowed the boy to ______ terms for the next year.   
1) push 2) keep
3) place 4) put
5)turn
Answer : keep
View Answer

Q47.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

I cannot bring my family______ I do not have a house over there.  
1) though 2) so
3) as 4) then
5)where
Answer : as
View Answer

Q48.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

The blood donation camp was organized _________ the Naval youth club. 
1) along 2) by
3) to 4) from
5)with
Answer : by
View Answer

Q49.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

________ he woke up, he saw that his bag was stolen.

1) Neither 2) When
3) Where 4) SO
5)If
Answer : When
View Answer

Q50.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A) Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which sentence will come in FOURTH place in the paragraph ?
1) C 2) B
3) E 4) A
5)D
Answer : B
View Answer