English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q31.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

________ he woke up, he saw that his bag was stolen.

1) Neither 2) When
3) Where 4) SO
5)If
Answer : When
View Answer

Q32.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A) Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which sentence will come in FOURTH place in the paragraph ?
1) C 2) B
3) E 4) A
5)D
Answer : B
View Answer

Q33.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A) Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which sentence will come in the SECOND place in the paragraph ?

1) A 2) B
3) C 4) D
Answer : A
View Answer

Q34.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A) Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which sentence should come THIRD in the paragraph ?

1) C 2) D
3) A 4) B
Answer : D
View Answer

Q35.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A)Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which Sentence will come in the FIRST place in the paragraph ?
1) D 2) C
3) A 4) E
Answer : C
View Answer

Q36.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A) Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which sentence will come in the LAST place in the Paragraph ?

1) C 2) B
3) D 4) A
5)E
Answer : E
View Answer

Q37.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A) Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which sentence will come in FOURTH place in the paragraph ?
1) C 2) B
3) E 4) A
Answer : B
View Answer

Q38.
Directions : In each sentence below are given four words which are numbered (1), (2), (3) and (4) and printed in bold type, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. The number of that word is the answer. If all the four words are appropriate and also correctly spelt mark (5) i.e., "All correct, as the answer.

If (1)/ anyone cares to join (2)/me in this campaign , either(3)/ now or in future, they (4)/ are most welcome.
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation :  add "with" me 
View Answer

Q39.
The captain asked (1)/ the players to go (2)/ market and buy some fruits (3)/ as apples, oranges, bananas etc. (4) No errors 
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 4
Explanation : remove as
View Answer

Q40.
Ten years have passed (1)/ that I returned from (2)/ England and settled here (3) No errors(5).

1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 2
Explanation : ‘since’ in place of ‘that’.
View Answer