English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q21.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

DECRY
1) Deviate 2) Despoil
3) Demure 4) Disparage
5)None of these
Answer : Disparage
View Answer

Q22.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

BRASH
1) Invective 2) Rude
3) Abusive 4) Superficial
5)None of these
Answer : Rude
View Answer

Q23.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

STAMINA
1) Endurance 2) Intensity
3) Eagerness 4) Energy
5)None of these
Answer : Energy
View Answer

Q24.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

ENDORSEMENTS 
1) Reprimand 2) Censure
3) Commendation 4) Reproach
5)None of these
Answer : Commendation
View Answer

Q25.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

SUPERANNUATED
1) Accepted 2) Senile
3) Retired 4) Experienced
5)None of these
Answer : Retired
View Answer

Q26.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

INDICT

1) Accuse 2) Condemn
3) Allege 4) Reprimand
5)None of these
Answer : Accuse
View Answer

Q27.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

Research has also ________ the illusion that childhood dreams are pure innocence.
1) accepted 2) discovered
3) observed 4) dispelled
5)established
Answer : dispelled
View Answer

Q28.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

The principal allowed the boy to ______ terms for the next year.   
1) push 2) keep
3) place 4) put
5)turn
Answer : keep
View Answer

Q29.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

I cannot bring my family______ I do not have a house over there.  
1) though 2) so
3) as 4) then
5)where
Answer : as
View Answer

Q30.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

The blood donation camp was organized _________ the Naval youth club. 
1) along 2) by
3) to 4) from
5)with
Answer : by
View Answer