English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q271.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

All the books (1)/ were indeed interesting (2)/ but that one was (3) /the more interesting (4)/No error (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation :
‘most’ in place of ‘more’.

View Answer

Q272.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

There were only two (1)/ warriors but each and every (2)/ warrior was equal (3)/ to six persons (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : 'each' in place of 'each and every'.
View Answer

Q273.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Now a days (1)/ the weather (2)/ is getting more cold (3) /and (4)/No error (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation :
'colder' in place of 'more cold'.

View Answer

Q274.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

A lot of books (1)/ on English grammer are (2)/ available with me but (3)/ this one is the best (4)/No error (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 5
Explanation : The sentence is correct.
View Answer

Q275.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Everyone was surprised to note (1)/ that Rahim married a girl (2)/ who was more beautiful and more tall (3) than he (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation :
'taller' in place of 'more tall'.

View Answer

Q276.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Alok is smarter (1)/ enough to get (2)/ selected for this (3)/ post, without any recommendations (4)/No error (5).
 
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : 'smart' in place of ' smarter'
View Answer

Q277.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Delhi is further (1)/ from Alwar (2)/ than Jaipur (3)/ the capital of Rajasthan (4)/ No error (5).

1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation :
'farther' in place of 'further'.

View Answer

Q278.
I did ask him (1)/ where you were (2)/ but he did not tell (3)/me (4)/ No error (5).  
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer :
Explanation : ‘he’ in place of ‘you’.
View Answer

Q279.
Directions : Find the error,if any in the following sentences.


I know (1)/ that more than a hundred (2) /students have applied (3)/ for freeship (4) /No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : ‘studentship’ is use  at ‘freeship’.
View Answer

Q280.
One of my friends (1)/  is in the teaching line (2)/ and presently settled (3)/ abroad (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation :
 ‘profession’ is use at ‘line’.

View Answer