English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q261.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Prakash (1)/ is some what (2)/ intelligent(3) / for his age (4)/ No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 5
Explanation : No error
View Answer

Q262.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

We entirely draw(1)/our intellectual and cultural(2)/heritage(3)/from the mediterraneans(4)/No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 5
Explanation : No error
View Answer

Q263.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

There is ------- hope of his recovery, he is very serious.
1) little 2) a little
3) the little 4) some
5)None of these
Answer : little
View Answer

Q264.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

The railway station is ------- to my school.
1) near 2) next
3) far 4) away
5)None of these
Answer : near
View Answer

Q265.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

He doesn't have ----------  money to donate.

1) many 2) much
3) some 4) any
5)None of these
Answer : much
View Answer

Q266.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

This is the --------- building in our village.
1) oldest 2) big
3) elder 4) eldest
5)None of these
Answer : oldest
View Answer

Q267.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

There are ---------  children outside the room.

1) some 2) any
3) no 4) all
5)None of these
Answer : some
View Answer

Q268.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

It is well known (1)/ that Mrs. Indira Gandhi (2)/ was the first stateman (3) of her time (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : 'foremost' in place of 'first'
View Answer

Q269.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The militants (1)/ entered the palace (2)/ from the utmost gate (3)/ with gunns hidden in their clothes (4)/No error(5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : write outermost
View Answer

Q270.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Jonhn is junior than (1)/ Dick and (2)/ older (3)/ than Ganesh (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : 'to' in place of 'than'
View Answer