English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous12Next

Q1.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

To be in the doldrums- 
1) to be in low spirits 2) to be within doors
3) to praise loudly 4) to be in a crisis
5)None of these
Answer : to be in low spirits
View Answer

Q2.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

Crocodile tear-
1) hypocritical tears 2) to use something to sincerely
3) to get hysterical 4) tears caused due to presence of ammonia in something.
5)Non of these
Answer : hypocritical tears
View Answer

Q3.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

To take to one's bed
1) to be very attached to one's belongings 2) to lie in bed due to illness
3) to fight with one's husband 4) to agree with someone
5)None of these
Answer : to lie in bed due to illness
View Answer

Q4.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

To break the ice
1) a strong man 2) to start a quarrel
3) to break the awkward silence 4) to become violent
5)None of these
Answer : to break the awkward silence
View Answer

Q5.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

To show one's white feather
1) To show arrogance 2) To show signs of cowardice
3) To seek peace 4) To become polite
5)None of these
Answer : To show signs of cowardice
View Answer

Q6.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

A snake in the grass
1) A hidden enemy 2) Unforeseen happening
3) Very ferocious enemy 4) Unrecongnizable danger
5)A reliable person
Answer : Unrecongnizable danger
View Answer

Q7.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

To feather one's nest
1) to build one's house 2) to enrich oneself when oppertunity knocks
3) to harbour ill-feelings 4) to acquire something in abundance
5)None of these
Answer : to enrich oneself when oppertunity knocks
View Answer

Q8.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

To beat the air
1) efforts that are vain, useless 2) to be satisfies with one’s performance
3) to be extremely relieved 4) to be very happy
5)None of these
Answer : efforts that are vain, useless
View Answer

Q9.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

A white elephant
1) An elephant with white skin 2) A costly thing
3) A costly and useful things 4) A costly but useless things.
5)None of these
Answer : A costly but useless things.
View Answer

Q10.
Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.

To beat about the bush
1) Not to come to the point. 2) Vigorous search for the culprit.
3) Easily achieved success without much effort. 4) Working hard to achieve the goal.
5)None of these
Answer : Not to come to the point.
View Answer

Previous12Next