English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous12Next

Q1.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Here is a red (1)/shirt (2)/which Prakash gave me (3)/yesterday (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : 'a red ' should be ' the red'.
View Answer

Q2.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The boy (1)/is (2)/swimming (3)/in the pool (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : 'The boy ' should be 'a boy'.
View Answer

Q3.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I (1)/saw (2)/an one rupee note (3)/on the road (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Replace  'an'  by  'a'.
View Answer

Q4.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The Arati (1)/is a very (2)/beautiful (3)/girl (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Delete'the' before 'Arati'.
View Answer

Q5.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Rajesh (1)/helps (2)/poor and (3)/the sick people (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Insert 'the' before 'poor'.
View Answer

Q6.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

An European (1)/dish (2)/is (3)/very famous (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
View Answer

Q7.
Direction : Read each sentencse to find out whether there is any error in it .The error ,if any , will be in one part of the sentence i.e (1,2,3,4) ,if there is no error, the answer  will be (5).

One should be true (1)/ to one's words in(2)/ order to earn good name  (3)/ and fame in the life  (4)/ No error(5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
View Answer

Q8.
Direction : Read each sentencse to find out whether there is any error in it .The error ,if any , will be in one part of the sentence i.e (1,2,3,4) ,if there is no error, the answer  will be (5).

The dog(1)/ is (2)/ a(3)/ faithful animal(4)/ No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
View Answer

Q9.
Direction : Read each sentencse to find out whether there is any error in it .The error ,if any , will be in one part of the sentence i.e (1,2,3,4) ,if there is no error, the answer  will be (5).

The teacher (1)/ called a (2)/ last boy  (3)/ standing  in the queue  (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
View Answer

Q10.
Direction : Read each sentencse to find out whether there is any error in it .The error ,if any , will be in one part of the sentence i.e (1,2,3,4) ,if there is no error, the answer  will be (5).

The Tajmahal (1)/ is (2)/ situated (3)/ at the Agra (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
View Answer

Previous12Next