English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous12Next

Q1.
Everyone felt that (1) / the big glittering diamond (2) / was most unique. (3) / No error (4)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation :  Remove ‘most’’
View Answer

Q2.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

There is ------- hope of his recovery, he is very serious.
1) little 2) a little
3) the little 4) some
5)None of these
Answer : little
View Answer

Q3.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

The railway station is ------- to my school.
1) near 2) next
3) far 4) away
5)None of these
Answer : near
View Answer

Q4.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

He doesn't have ----------  money to donate.

1) many 2) much
3) some 4) any
5)None of these
Answer : much
View Answer

Q5.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

This is the --------- building in our village.
1) oldest 2) big
3) elder 4) eldest
5)None of these
Answer : oldest
View Answer

Q6.
Directions : Fill in the blanks with appropriate words 

There are ---------  children outside the room.

1) some 2) any
3) no 4) all
5)None of these
Answer : some
View Answer

Q7.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

It is well known (1)/ that Mrs. Indira Gandhi (2)/ was the first stateman (3) of her time (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : 'foremost' in place of 'first'
View Answer

Q8.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The militants (1)/ entered the palace (2)/ from the utmost gate (3)/ with gunns hidden in their clothes (4)/No error(5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : write outermost
View Answer

Q9.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Jonhn is junior than (1)/ Dick and (2)/ older (3)/ than Ganesh (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : 'to' in place of 'than'
View Answer

Q10.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

All the books (1)/ were indeed interesting (2)/ but that one was (3) /the more interesting (4)/No error (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation :
‘most’ in place of ‘more’.

View Answer

Previous12Next