English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Although the patient(1)/was rudely with the(2)/nurses,he behaved(3)/nicely with the doctor(4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : ommit the 'ly' fro rudely
View Answer

Q2.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The angry man walked hurriedly(1)/into the crowded room(2)/and shouted loud(3)/at the guests(4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : write 'loudly'
View Answer

Q3.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The father told his son(1)/that he was a lazy boy(2)/and that he had done(3)/his work very bad(4)/No error(5).

1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : very bad should be bad
View Answer

Q4.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The technician reminded(1)/them to have a (2)/throughly cleaning of the(3)/machine after use(4)/No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : write through
View Answer

Q5.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I am very disturbed(1)/to hear that(2)/his services(3)/have been terminated(4)/No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Write 'very much' .
View Answer

Q6.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

You seldom (1) or ever find (2)/ a grammatical error (3)/ in this book (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : 'never' in the place of 'ever'
View Answer

Q7.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

She is very senior(1)/ to me,so I (2)/ cannot defy (3)/ her orders(4)/ No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : omit 'very' before senior.
View Answer

Q8.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I shall be (1)/much thank full (2)/ to you if you convey (3)/my message to my father(4 /No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : 'very' before 'much'
View Answer

Q9.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Prakash (1)/ is some what (2)/ intelligent(3) / for his age (4)/ No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 5
Explanation : No error
View Answer

Q10.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

We entirely draw(1)/our intellectual and cultural(2)/heritage(3)/from the mediterraneans(4)/No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 5
Explanation : No error
View Answer