English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous12Next

Q1.
Directions : Read the sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (5). Ignore errors of punctuation, if any.

The board of directors (1)/want the facilities (2)/of car and accommodation (3)/for itself (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : Replace 'itself' by 'themselves'.
View Answer

Q2.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The woman that had (1)/ kidnapped a child has now (2)/ been apprehended and is being (3)/ held in the city's jail(4)/ No errors (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : "that had" should be " who had kidnapped".
View Answer

Q3.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

He hates everybody (1)/and everything who (2)/reminds him (3)/of his blunder (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Replace 'who' by 'that.'
View Answer

Q4.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

As a student (1)/of arts (2)/you are much better (3)/than him (4)/No error/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : Replace 'him' by 'he'.
View Answer

Q5.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

He introduced (1)/to the chairman as (2)/the president of the (3)/workers association (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Write 'himself' after 'introduced'.
View Answer

Q6.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The guests (1)/whom we were talking (2)/about have arrived (3)/are my relatives (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)None of these
Answer : 2
Explanation : Replace 'whom' by 'who'.
View Answer

Q7.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Any of the (1)/two photos which reflect (2)/the natural beauty of Himalays (3)/is worth seeing (4)/ No errors.
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Replace 'any' by 'either'.
View Answer

Q8.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

There is none (1)/who can support you (2)/in this (3)/ crucial period (4) / No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Replace 'who' by 'that'.
View Answer

Q9.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

There were (1)/five active workers (2)/and three lazy one (3)/in the factory (4)/No errors.
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Replace 'lazy one' by   'lazy ones'.
View Answer

Q10.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The officer (1)/as well as the (2)/clerks absented themselves (3)/from the office (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Replace 'themselves' by 'him'.
View Answer

Previous12Next