English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous12Next

Q1.
Directions :Find the error,if any in the following sentences.

The discrete inquiry revealed (1)/ that his involvement in (2)/ the fraud cases have been (3)/ more what was first guessed. (4)/ No errors (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 3
Explanation : "the fraud cases have been" should be "has been" because of third person singular number.
View Answer

Q2.
Directions :Find the error,if any in the following sentences.

The cost of the constructing (1)/ houses are increased (2)/ because of the high (3)/ price of cement.(4)/ No errors (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 2
Explanation :  "houses are increased" should be  "houses have increased " . Present perfect tense is the result of a past action in the present.
View Answer

Q3.
Directions :Find the error,if any in the following sentences.

The tax entry between India and Japan (1)/ have  been amended and we (2)/ shall be able to obtain information(3)/ any bank account by next month.(4)/ No errors (5) 
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : "have  been amended " should be "has been amended".
View Answer

Q4.
Directions :Find the error,if any in the following sentences.

Each of the survivors of the Tsunami (1)/ have been offered free (2)/ psychological consultation to ease their trauma, (3)/ by some of the top consultants.(4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 2
Explanation : "have been " should be  "has been" .
View Answer

Q5.
Directions :Find the error,if any in the following sentences.


One of the disadvantage (1)/ of fixed deposit schemes (2)/ is that banks offer (3)/ low rates of interest.(4)/ No error.
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)None of these
Answer : 1
Explanation :  disadvantage should be  disadvantages
View Answer

Q6.
Directions :Find the error,if any in the following sentences.

He will leave(1)/for Delhi(2)/on Monday (3)/with bag and baggage(4)/No error(5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : remove ‘with’.
View Answer

Q7.
Directions :Find the error,if any in the following sentences.

This is the book(1)/which my father (2)/brought it (3)/for you(4)/No error(5).

1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : remove ‘it’.
View Answer

Q8.
Directions : Find the error,if any in the following sentences.


I know (1)/ that more than a hundred (2) /students have applied (3)/ for freeship (4) /No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : ‘studentship’ is use  at ‘freeship’.
View Answer

Q9.
One of my friends (1)/  is in the teaching line (2)/ and presently settled (3)/ abroad (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation :
 ‘profession’ is use at ‘line’.

View Answer

Q10.
Now a days,she (1)/ is living in foreign (2)/ but her husband (3) /is in India (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation :  ‘abroad’ in place of ‘foreign’.
View Answer

Previous12Next