English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous123Next

Q1.
Directions: Read each sentence to find out whether there is any grammatical/idiomatic/spelling mistake/error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. Mark the number of that part with error as your answer. If there is no error, mark (5). 

It was clear from the way (1)/ they were behaving (2)/ that they had been (3)/ lost their senses (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation :

Past Perfect Tense will be used. The structure is : Subject + had + past participle 

View Answer

Q2.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The secret of his good health (1)/lies in the fact (2)/that he is getting up early (3)/and goes to bed early (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Write ' he gets up'.
View Answer

Q3.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

When I will (1)/cross Fourty, my (2)/wife will cross (3)/thirty five (4).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : 'I will' be replaced by 'I cross'.
View Answer

Q4.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I will let you know (1)/as soon as I (2)/will get (3)/any news in this regard (4)/ No errors (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Delete 'will'.
View Answer

Q5.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

"It is high time (1)/you are starting (2)/this business" (3)/said Alok to Rakesh (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Write ' you started'.
View Answer

Q6.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Now a days (1)/he teaches English (2)/because the teacher of English (3)/has
gone for a month’s leave (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Write ' he is teaching'.
View Answer

Q7.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Whenever he is coming (1)/here, he brings (2)/many (3)/gifts for me (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : write, 'whenever he comes'. Forhabitual action, present indefinite tense is used.
View Answer

Q8.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

This is (1)/the first time (2)/that I see such (3)/an interesting movie (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Write, ' I have seen'.
View Answer

Q9.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Before the alarm had stopped (1)/ringing (2)/Nisha had telephoned (3)/the police (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Delete 'had'. In the simple perfect tense , simple past is used for the work completed later.
View Answer

Q10.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

When will you find (1)/out a solution (2)/to this problem (3),/you will be awarded a prize (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Delete 'will' after 'when'.
View Answer

Previous123Next