English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

JEOPARDY
1) Magic 2) Adventure
3) Enmity 4) Danger
5)None of these
Answer : Danger
View Answer

Q2.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

RECALL
1) Speak 2) Receive
3) Face 4) Remember
5)None of these
Answer : Remember
View Answer

Q3.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

MOLLIFY
1) Chastise 2) Testify
3) Rebuke 4) Appease
5)None of these
Answer : Appease
View Answer

Q4.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

DECRY
1) Deviate 2) Despoil
3) Demure 4) Disparage
5)None of these
Answer : Disparage
View Answer

Q5.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

BRASH
1) Invective 2) Rude
3) Abusive 4) Superficial
5)None of these
Answer : Rude
View Answer

Q6.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

STAMINA
1) Endurance 2) Intensity
3) Eagerness 4) Energy
5)None of these
Answer : Energy
View Answer

Q7.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

ENDORSEMENTS 
1) Reprimand 2) Censure
3) Commendation 4) Reproach
5)None of these
Answer : Commendation
View Answer

Q8.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

SUPERANNUATED
1) Accepted 2) Senile
3) Retired 4) Experienced
5)None of these
Answer : Retired
View Answer

Q9.
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

INDICT

1) Accuse 2) Condemn
3) Allege 4) Reprimand
5)None of these
Answer : Accuse
View Answer