English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous12Next

Q1.
Directions:- Read each sentence to find out whether there is any grammatical mistake/ error in it. The error if any, will be in one part of the sentence. Mark the letter of the part with error as your answer. If there is ‘No error’, mark (E)

If his aim is to (1) / buy a house in the (2) / next three years he (3) / should start immediate saving. (4) No error (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
View Answer

Q2.
If we have to be (1)/ competitive we must be (2)/ ready to face (3)/ various technical challenge (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 4
Explanation : Substitutes challenges.
View Answer

Q3.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If you permit me to speak the truth, (1),/I shall say without hesitation (2)/that you have (3)/done a mistake (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 4
Explanation : It should be, 'that you have made mistake'.
View Answer

Q4.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Had they have been in (1)/my condition, (2)/they would have felt (3)/miserable and thought of committing suicide. (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Delete 'have' after 'they'.
View Answer

Q5.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If a student needs advices about (1)/careers, (2)/he or she should consult (3)/the Career officer (4)/No error (5). 
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Replace 'advices' by 'advice'.
View Answer

Q6.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Unless you do not (1)/take care of your health (2)/you will continue (3)/to suffer (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Use of 'do not' is wrong. 'Unless' is itself negatine.
View Answer

Q7.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If (1)/it snowed tomorrow (2)/we'll go (3)/skating. (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 2
Explanation : replace 'snowed' by 'snows'.
View Answer

Q8.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Had you informed me earlier (1)/I would have (2)/certainly purchase (3)/the car for you (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 3
Explanation : Replace 'purchase' by 'purchased'.
View Answer

Q9.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If he needs advices about (1)/career, (2)/he should consult (3)/ the career officer (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Replace 'advices' by 'advice'.
View Answer

Q10.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If I would have (1)/worked regularly (2)/I would have passed (3)/the examination (4)/No error (5). 
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Replace 'would have' by 'had'.
View Answer

Previous12Next