English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous12Next

Q1.
Directions : In each of the following sentences there are blank spaces. Below each sentience there are five pairs of words denoted by numbers (1), (2), (3), (4) and (5). 
Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.

The recently Olympic Games experienced some unhealthy practices............. to by few athletes.
1) concluded.... resorted 2) finished.... preferred
3) held.... exhibited 4) over.... adhered
5)closed.... devoured
Answer : concluded.... resorted
View Answer

Q2.
Directions : In each of the following sentences there are blank spaces. Below each sentience there are five pairs of words denoted by numbers (1), (2), (3), (4) and (5). 
Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.

If criminals are ............. to join electoral fray,............. is likely to increase.

1) compelled .... brotherhood 2) encouraged .... harmony
3) allowed .... extortion 4) detected .... corruption
5)invited.... voting
Answer : allowed .... extortion
View Answer

Q3.
Directions : In each of the following sentences there are blank spaces. Below each sentience there are five pairs of words denoted by numbers (1), (2), (3), (4) and (5). 
Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.

Though the country has ............. free medical service for the poor, it is............
1) stopped.. unaffordable 2) rendered... essential
3) maintained .... admirable 4) favored... appreciable
5)instituted... inadequate
Answer : instituted... inadequate
View Answer

Q4.
Directions : In each of the following sentences there are blank spaces. Below each sentience there are five pairs of words denoted by numbers (1), (2), (3), (4) and (5). 
Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.

Public announcements of -------- by the Government is considered as -------- of code of conduct during the pre - election period.

1) freebies ... appeasement 2) favors ... violation
3) policies .... honors 4) provisions .... imposition
5)manifests ..... breaches
Answer : favors ... violation
View Answer

Q5.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

Research has also ________ the illusion that childhood dreams are pure innocence.
1) accepted 2) discovered
3) observed 4) dispelled
5)established
Answer : dispelled
View Answer

Q6.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

The principal allowed the boy to ______ terms for the next year.   
1) push 2) keep
3) place 4) put
5)turn
Answer : keep
View Answer

Q7.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

I cannot bring my family______ I do not have a house over there.  
1) though 2) so
3) as 4) then
5)where
Answer : as
View Answer

Q8.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

The blood donation camp was organized _________ the Naval youth club. 
1) along 2) by
3) to 4) from
5)with
Answer : by
View Answer

Q9.
Directions : Choose most effective word from the below to fill in the blank, to make the sentence meaning full.

________ he woke up, he saw that his bag was stolen.

1) Neither 2) When
3) Where 4) SO
5)If
Answer : When
View Answer

Q10.
Directions:- Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Although unrecognized -----------  his life, his talent was much ------------  after his death.

1) entire, adored 2) all, realized
3) whole, worth 4) almost, valued
5)throughout, appreciated
Answer : throughout, appreciated
View Answer

Previous12Next