Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q81.
Air India during March 2017 claimed world record for undertaking the first-ever journey around the world with all-women crew. This historic flight was undertaken between which two destinations ? 
1) New Delhi and San Francisco 2) Mumbai to Tokyo
3) New Delhi to Toronto 4) New Delhi to Washington D.C
5)None of these
Answer : New Delhi and San Francisco
View Answer

Q82.
India's largest Public Sector Bank SBI recently announced steep increase in the minimum balance required for maintaining savings account from 1 April 2017. What is the new stipulated monthly average balance (MAB) for for branches in six metros locations ?
1) Rs.3000 2) Rs.4000
3) Rs.5000 4) Rs.10000
5)None of these
Answer : Rs.5000
View Answer

Q83.
Indian Navy’s aircraft carrier ‘INS Viraat’ was decommissioned after almost 30 years of service on 6 March 2017. It was the second aircraft carrier in service and was purchased from the British Royal Navy. What was its original name ? 
1) INS Chakra 2) HMS Hermes
3) INS Satpura 4) Sagardhwani
5)None of these
Answer : HMS Hermes
View Answer

Q84.
Indian Railways has projected, it will eliminate all unmanned level crossings on broad gauge lines by which year ?
1) 2018 2) 2019
3) 2020 4) 2022
5)None of these
Answer : 2020
View Answer

Q85.
Iris Mittenaere of  France Crown as Miss Universe 2017,edged out Miss Haiti, the first runner-up, and Miss Colombia the second runner-up. The mega Beauty pageants of Miss Universe 2017 being held in which of the following city?
1) Sanya 2) Manila
3) Bogota 4) Bangkok
5)None of these
Answer : Manila
View Answer

Q86.
Which of the following countries are topped in Corruption Perception Index 2016, recently released by the Transparency International organisation ?
1) Sweden and Norway 2) New Zealand and Denmark
3) Sweden and New Zealand 4) Norway and Denmark
5)None of these
Answer : New Zealand and Denmark
View Answer

Q87.
Former Punjab Chief Minister Surjit Singh Barnalapassed away today in Chandigarh. He served as the Governor of several states, including Uttaranchal, Andhra Pradesh and ---------.
1) Haryana 2) Tamil Nadu
3) Odisha 4) HimachalPradesh
5)None of these
Answer : Tamil Nadu
View Answer

Q88.
India has successfully test-fired its nuclear-capable strategic ballistic missile Agni-IV from Balasore test range off Odisha coast. It is a --------- type of missile.
1) Surface-to-surface missile 2) Surface-to-air missile
3) Air-to-air missile 4) Anti Tank missile
5)None of these
Answer : Surface-to-surface missile
View Answer

Q89.
Which of the following state government recently launched health insurance cover to every individual in a family on payment of a monthly premium of Rs.100 per head for a year through its project, named as ‘Aarogya Raksha’ ?
1) Andhra Pradesh 2) Gujarat
3) Odisha 4) Maharashtra
5)Bihar
Answer : Andhra Pradesh
View Answer

Q90.
The Reserve Bank of India (RBI) has opened a new window for non-resident Indian and citizens who were staying abroad since November 8 to deposit the demonetized Rs.1,000 and  Rs.500 currency notes. The deposit facility date can avail up- to - .
1) March 31, 2017 2) April 30, 2017
3) May 31, 2017 4) June 30, 2017
5)None of these
Answer : June 30, 2017
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook