Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q31.
India's biggest Global Skill Park will impart quality technical education, comparable to international standards, to students, has come up at the Academy of Administration in -------. 
1) New Delhi 2) Bhopal
3) Ahmadabad 4) Bhubaneswar
5)None of these
Answer : Bhopal
View Answer

Q32.
Which of the following Senior IPS officer was appointed as Director General (DG) of National Disaster Response Force (NDRF) ?
1) R K Pachnanda 2) Sanjay Kumar
3) Tapan Ray 4) Achal Kumar Joti
5)None of these
Answer : Sanjay Kumar
View Answer

Q33.
Which corporate entity on 3 July became the fourth Indian company to cross market capitalization of Rs. 4 trillion ? 
1) Tata Consultancy Services Ltd 2) Reliance Industries Ltd (RIL)
3) HDFC Bank Ltd 4) ITC Ltd
5)None of these
Answer : ITC Ltd
View Answer

Q34.
Canada observed which historic anniversary of its formation on 1 July 2017, became a Confederation on 1 July 1867 after the British North America Act became effective on this day.
1) 50 year 2) 100 year
3) 150 year 4) 200 years
5)None of these
Answer : 150 year
View Answer

Q35.
FIFA World Cup champions Germany won the 2017 Confederations Cup title at St. Petersburg , Russia. Germany won the  title by defeating  which of the following  country ?
1) Italy 2) France
3) Chile 4) Portugal
5)None of these
Answer : Chile
View Answer

Q36.
A photo-book on President Pranab Mukherjee titled “President Pranab Mukherjee – A Statesman” was released by Prime Minister Narendra Modi in a function held at the Rashtrapati Bhawan on 2 July 2017. Which English-language newspaper has published this book ?  
1) The Guardian 2) The Statesman
3) Times of India 4) Hindustan Times
5)None of these
Answer : The Statesman
View Answer

Q37.
Which public sector bank on 1 July 2017 issued communication to its customers that it will block all Maestro debit cards from 31 July 2017 ? 
1) State Bank of India (SBI) 2) Bank of India (BOI)
3) Punjab National Bank (PNB) 4) Bank of Baroda
5)None of these
Answer : Punjab National Bank (PNB)
View Answer

Q38.
Sharad Kumar Jain has assumed the additional charge of director general, National Water Development Agency (NWDA). NWDA is under  which of the following Ministry ?
1) Ministry of Human Resources 2) Ministry of Water Resources
3) Ministry of Water Resources and River Development 4) Ministry of Natural Resources
5)None of these
Answer : Ministry of Water Resources and River Development
View Answer

Q39.
Habibganj  railway station will be country’s first railway station to be redeveloped as a public-private partnership (PPP) for a period of eight years. Habibganj railway station is belongs to which state ?
1) UP 2) Bihar
3) MP 4) West Bengal
5)None of these
Answer : MP
View Answer

Q40.
Indian markets regulator SEBI constituted a 21-member Committee on corporate governance on 2 June 2017 that will advise it on issues relating to corporate governance in Indian firms. Who is heading this committee ? 
1) Ajay Tyagi 2) Shakti kanta das,
3) Tapan Ray 4) Uday Kotak
5)None of these
Answer : Uday Kotak
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook