Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1541.
Which of the following Nationalize bank of India recently launches it's corporate website in Hindi version ?
1) SBI 2) UCO Bank
3) PNB 4) Bank of India
5)None of these
Answer : SBI
View Answer

Q1542.
The G-20 Leaders Summit -2014 will be held in Brisbane in November 2014. Brisbane is located in which country ?
1) Germany 2) New Zeland
3) France 4) Australia
5)Canada
Answer : Australia
View Answer

Q1543.
According to latest report,which Indian state has large number of tiger population ?
1) Karnataka 2) Gujurat
3) Rajasthan 4) Assam
5)None of these
Answer : Karnataka
View Answer

Q1544.
The deadly disease EBOLA first discovered in which country by WHO ? 
1) Democratic Republic of Congo 2) Nigeria
3) Zaire 4) Siera Leone
5)None of these
Answer : Democratic Republic of Congo
View Answer

Q1545.
Under the National Population Register, the Government has approved Phase -V of Unique Identification project which entails generation of how many  Aadhaar numbers by 2015 including enrolled ?
1) 25crore 2) 50crore
3) 80crore 4) 100crore
5)None of these
Answer : 100crore
View Answer

Q1546.
The Employees' Provident Fund Organisation (EPFO), World's ninth largest by assets have recently decided to pay interest of - % in this Financial Year,2014-15 ? 

1) 5.6% 2) 6.5%
3) 8.25% 4) 8.75%
5)None of these
Answer : 8.75%
View Answer

Q1547.
According to the Wealth-X and UBS Billionaire Census 2014, what is India's ranks in terms of number of billionaires in World ? 
1) Third 2) Fourth
3) Fifth 4) Sixth
5)None of these
Answer : Fourth
View Answer

Q1548.
The software giant, Tech Mahindra, India's fifth largest software services exporter, has targeted to $ 5 billion dollar company by - year ? 
1) 2015 2) 2016
3) 2017 4) 2018
Answer : 2017
View Answer

Q1549.
As per the World Bank Report, which among the following in India is comparatively easy for outsiders planning to do business here ?
1) Dealing with Construction Permits 2) Registering Property
3) Getting Credit 4) Employing Workers
5)None of these
Answer : Getting Credit
View Answer

Q1550.
The Government of India acquired the ownership and control of major banks in 1969 whose deposits were not less than-
1) Rs 40 crore 2) Rs 50 crore
3) Rs 60 crore 4) Rs 80 crore
5)None of these
Answer : Rs 50 crore
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook