Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1501.
At present, what is India's ranked among top ten countries in world as the number of homicide victims being children and adolescents aged (0 - 19 ) years in 2012 ?
1) First 2) Second
3) Third 4) Fourth
5)None of these
Answer : Third
View Answer

Q1502.
Recently, US space agency NASA is developing a space submarine to explore ocean waters on Titan' s surface . The Titan is the satellite of -
1) Saturn 2) Jupiter
3) Mars 4) Pluto
5)None of these
Answer : Saturn
View Answer

Q1503.
According to a joint report by Automotive Component Manufacturers Association of India (ACMA) and McKinsey, Indian auto component exports are expected to touch how much USD ($) by the year 2020 ?
1) 20 billion 2) 25 billion
3) 30 billion 4) 40 billion
5)None of these
Answer : 40 billion
View Answer

Q1504.

Which of the following State Government recently to sign with Thermal Power giant NTPC for  setting up 1000-MW  Mega Solar Power Plant in it's state ?

1) Maharashtra 2) Andhra Pradesh
3) Gujurat 4) Odisha
5)None of these
Answer : Andhra Pradesh
View Answer

Q1505.
Which of the following state recently introduced "Urdu" as its Second Language Status, directed by Supreme Court ?
1) Bihar 2) Uttar Pradesh
3) Kerala 4) Andhra Pradesh
5)None of these
Answer : Uttar Pradesh
View Answer

Q1506.

Which of the fowling city has hosted the 2014 Internet Governance Forum from September.2-5,2014 ?

1) Geneva 2) New Delhi
3) Istanbul 4) Beijing
5)None of these
Answer : Istanbul
View Answer

Q1507.

Which of fowling is the extended deadline by the RBI for implementation of Basel III norms by the Indian banks ?      

1) 31 March 2015 2) 31 March 2018
3) 31 March 2020 4) 31 March 2019
5)None of tsese
Answer : 31 March 2019
View Answer

Q1508.

S.K. Jain, who came to news during August 2014, was Chairman and Managing Director (CMD) of which public-sector bank ?     

1) Bank of India 2) Syndicate Bank
3) Canara Bank 4) Bank of Baroda
Answer : Syndicate Bank
View Answer

Q1509.

What is the target of fiscal deficit for 2014-15 as announced by the Finance Minister in the Union Budget for 2014-15 ?  

1) 4.5% of GDP 2) 4.4% of GDP
3) 4.1% of GDP 4) 4.0% of GDP
Answer : 4.1% of GDP
View Answer

Q1510.

Which public sector financial entity celebrated its Golden Jubilee during July 2014?       

1) LIC 2) IDBI
3) UTI 4) NHB
5)None of these
Answer : IDBI
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook