Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1461.
The major tribal bodies of which State on 8th September 2014 rejected the demand for a separate State called Twipraland ?
1) Maharashtra 2) Tripura
3) Assam 4) Arunachal Pradesh
5)Madhya Pradesh
Answer : Tripura
View Answer

Q1462.
Recently,Indian government on 9 September 2014 signed a MoU in traditional medicines with which country ?
1) USA 2) China
3) Japan 4) Israel
5)Bangladesh
Answer : Bangladesh
View Answer

Q1463.
The high-level committee that was constituted by Supreme Court in January 2014 in its report on 8 September 2014 revealed that most of the deemed universities are unfit for the status. What is the name of that high-level committee ?
1) B S Thorat Committee 2) M.B Shah Committee
3) H Devaraj Committee 4) B Tandon Committee
5)None of these
Answer : H Devaraj Committee
View Answer

Q1464.
As per the Sixth Economic Census 2013 released on 9 September 2014, the highest percentage of hired workers in India is present in which State?
1) Arunachal Pradesh 2) Andhra Pradesh
3) odisha 4) Bihar
5)Rajsthan
Answer : Arunachal Pradesh
View Answer

Q1465.
Which of the following is the youngest Indian sailor who has represented India in 17th Asian Games 2014 ? 
1) Chitresh Tatha 2) Jitu Rai
3) Jillian Schlesinger 4) Abigail Jillian
5)Vir Menon
Answer : Chitresh Tatha
View Answer

Q1466.
Sendai Nuclear Plant recently come to news that which got the permission to restart its two reactors is located in which country ?
1) Japan 2) China
3) North Korea 4) India
5)None of these
Answer : Japan
View Answer

Q1467.
The Supreme Court of India on 10 September 2014 questioned logic behind a state's government's new policy for limiting bar licenses to only five-star hotels. Name the state ?
1) Uttar Pradesh 2) Kerala
3) Tamil Nadu 4) Karnataka
5)None of these
Answer : Kerala
View Answer

Q1468.
Which State's High Court on 10 September 2014 ordered to stop discrimination on the basis of caste in cremation at various crematoriums ?
1) Bihar 2) Maharashtra
3) Andhra Pradesh 4) Rajasthan
5)Uttar Pradesh
Answer : Rajasthan
View Answer

Q1469.
Marin Cilic  recently won the men's singles of the US Tennis Open 2014 . He belongs to which country ?
1) Spain 2) England
3) Kei Nishikori 4) Croatia
5)None of these
Answer : Croatia
View Answer

Q1470.
The professor , Dr. Kamal Bawa was in news in the second week of September 2014 for which of the following reason ?

1) He became first Indian actor to be honoured by US post service 2) He resigned as the Deputy National Security Adviser
3) He won the MIDORI Prize in Biodiversity 2014 4) He was denied a Visa from South Africa from attending Nobel Summit
5)None of these
Answer : He won the MIDORI Prize in Biodiversity 2014
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook