Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1451.
Which bank claimed first spot in the mobile banking segment in the country, as reported in the latest data released by the RBI on 15 September 2014 ? 
1) Punjab National Bank 2) State Bank of India (SBI)
3) ICICI 4) IDBI
5)Corporation Bank
Answer : State Bank of India (SBI)
View Answer

Q1452.
Which bank claimed first spot in the mobile banking segment in the country, as reported in the latest data released by the RBI on 15 September 2014 ? 
1) Punjab National Bank 2) State Bank of India (SBI)
3) ICICI 4) IDBI
5)Corporation Bank
Answer : State Bank of India (SBI)
View Answer

Q1453.
Who was elected as the new Chairman of the Advertising Standards Council of India (ASCI) on 12 September 2014 ? 
1) Tej Pratap Singh 2) KM Chandrashekhar
3) Narendra Ambwani 4) Partha Mukhopadhyay
5)None of these
Answer : Narendra Ambwani
View Answer

Q1454.
India's first medal of 17th Asian Games at Incheon was won by which player on 20th September 2014 ?
1) Jitu Rai 2) Shweta Chaudhary
3) P.V. Sindhu 4) P.C. Thulasi
5)None of these
Answer : Shweta Chaudhary
View Answer

Q1455.
The first gold medal of 17th Asian Games was claimed by which country on 20 September 2014 ?  
1) China 2) Japan
3) India 4) South Korea
5)None of these
Answer : China
View Answer

Q1456.
What is the total amount allocated for Union Government's five-year Clean India Mission (Swachh Bharat Mission) for urban areas as announced on 24 September 2014 ?  
1) Rs. 50,000 crore 2) Rs. 60,000 crore
3) Rs. 62,000 crore 4) Rs. 75,000 crore
5)None of these
Answer : Rs. 62,000 crore
View Answer

Q1457.
Which Act  is associated with setting up of a tribunal was struck down by the Supreme Court through its order delivered on 25 September 2014 ?
1) National Consumer Tribunal Act 2) National Criminal Tribunal Act
3) National Tax Tribunal Act 4) National Company Tax Act
5)None of these
Answer : National Tax Tribunal Act
View Answer

Q1458.
The Union Govt. during September 2014 constituted a committee to recommend strategies on restructuring the Railway Board. Who is heading this committee ? 
1) Gurcharan Das 2) Ravi Narain
3) Bibek Debroy 4) KM Chandrashekhar
5)Partha Mukhopadhyay
Answer : Bibek Debroy
View Answer

Q1459.
What was the name given to the operation undertaken by the Northern Command of the Indian Army  to provide assistance and humanitarian relief to the people of Jammu & Kashmir affected by the huge floods 20th September 2014  ?
1) Operation Meghdoot 2) Operation Megh Rahat
3) Operation Parakram 4) Operation Pawan
5)Operation Restore Hope
Answer : Operation Megh Rahat
View Answer

Q1460.
Sudhir Kumar Jain was terminated from the post of Chairman-cum-Managing Director (CMD) of which public-sector bank on 22 September 2014 ? 
1) Bank of Baroda 2) United Bank of India
3) UCO Bank 4) State Bank of India
5)Syndicate Bank
Answer : Syndicate Bank
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook