Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous123456789...160161Next

Q1.
Suryakanth Mainak, the chairman of which credit rating agency resigned recently in the month of Feb 2020?
1) India Rating and Research Pvt. Ltd. 2) Credit Analysis and Research limited (CARE)
3) Credit Information Company 4) Credit Rating Information Services of India Limited (CRISIL)
5)None of these
Answer : Credit Analysis and Research limited (CARE)
View Answer

Q2.
Which Country has put imports from India under the methodology for countervailing duty (CVD) investigations (Feb 2020) ?
1) United Kingdom 2) Japan
3) USA 4) China
5)None of these
Answer : USA
View Answer

Q3.
Which E-Commerce company to invest $1.6 Billion for setting up data centres in Hyderabad and Telangana (Feb 2020)?
1) Flipkart 2) Amazon Web Services
3) IndiaMART 4) Alibaba
5)None of these
Answer : Amazon Web Services
View Answer

Q4.
Which Indian Private sector bank signed Memorandum of Understanding (MoU) with Micro Small and Medium Enterprises (MSME) department of government of Odisha to boost startups?
1) HDFC Bank 2) IndusInd Bank
3) Axis Bank 4) ICICI Bank
5)None of these
Answer : HDFC Bank
View Answer

Q5.
Which Indian State Government has launched toll free helpline numbers for students to solve queries ahead of board exams 2020?
1) Odisha 2) Tamil Nadu
3) Andhra Pradesh 4) Uttar Pradesh
5)None of these
Answer : Uttar Pradesh
View Answer

Q6.
Which of the following has been appointed as chairman of New Space India Limited (NSIL) on Feb 2020 ?
1) K Kasturirangan 2) G.Madhavan
3) G Narayanan 4) S. K. Mitra
5)None of these
Answer : G Narayanan
View Answer

Q7.
The President of India has awarded the President colors award to which Indian Naval Station (Feb 2020)?
1) INS Vikramaditya 2) INS Himala
3) INS Shivaji 4) INS Vajrakosh
5)None of these
Answer : INS Shivaji
View Answer

Q8.
Name the person who has won the Indian Achievers Award 2020 for “Outstanding contribution to Indian Education”?
1) Rajendra Indraman Singh 2) Bhaichung Bhutia
3) Raghuram Rajan 4) Mukesh Rishi
5)None of these
Answer : Rajendra Indraman Singh
View Answer

Q9.
Which is India’s 1st railway station to add 5-star hotel on the tracks built by famous hotel chain Leela group which will be completed by December 2020 ?
1) Gandhinagar railway station 2) The Howrah Railway Station
3) Chhatrapati Shivaji Railway Station 4) Vijayawada Railway Station
5)None of these
Answer : Gandhinagar railway station
View Answer

Q10.
Which Indian Navy Ship joined with Sri Lanka to carry out Joint Hydrographic Survey off the South West Coast of Sri Lanka?
1) INS Jamuna 2) INS Kamorta
3) INS Vikramaditya 4) INS Shivalik
5)None of these
Answer : INS Jamuna
View Answer

Previous123456789...160161Next


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook