Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q81.
Boxing legend Muhammad Ali - one of the world's greatest sporting figures - has died at the age of 74 following respiratory problems. He was citizen of which country ?
1) Britain 2) Nigeria
3) USA 4) Pakistan
5)None of these
Answer : USA
View Answer

Q82.
According to the ‘Internet in India 2015’ Report released by the Internet and Mobile Association of India (IAMAI) and IMRB International, India will have the world’s second-largest Internet user base, overtaking the USA. Which country ranked number one in world wide ? 
1) UK 2) Japan
3) China 4) Russia
5)Brazil
Answer : China
View Answer

Q83.
Which of the following state is the first region in India to give transgender people social welfare benefits like pension, housing and food grains - usually allocated for only the most impoverished ?
1) Odisha 2) Gujarat
3) Maharashtra 4) Rajasthan
5)None of these
Answer : Odisha
View Answer

Q84.
The Founder and Chairperson of Reliance Foundation, Nita Ambani  has been nominated as a candidate to be a new member of the International Olympic Committee ( IOC ) .The election will be held at the 129th IOC Session that will take place in Rio de Janeiro between 2nd and 4th August 2016. At present, the headquartered the International Olympic Committee ( IOC ) is located at –
1) Geneva 2) Rome
3) Paris 4) Lausanne
5)None of these
Answer : Lausanne
View Answer

Q85.
Recently, India has joined The Hague Code of Conduct against Ballistic Missile Proliferation (HCoC) which is a voluntary legally non-binding multilateral body. The Hague located in which country ?
1) Netherlands 2) Poland
3) Belgium 4) Switzerland
5)None of these
Answer : Netherlands
View Answer

Q86.
The Asian Hockey Federation (AHF) has announced the return of the Men's Asian Champions Trophy after a gap of two years. The fourth edition of Asian Champions Trophy will be host by which country  from October 20 to 30 ?
1) India 2) China
3) Malaysia 4) Japan
5)None of these
Answer : Malaysia
View Answer

Q87.
R Seetharaman was honoured with the 'Green Economy Visionary award' at the 2016 Union of Arab Banks International Banking Summit held in Rome. Presently, he is group chief executive officer of which bank ?
1) Abu Dhabi Islamic Bank 2) Doha Bank
3) Arab Bank plc 4) Dubai Islamic Bank
5)None of these
Answer : Doha Bank
View Answer

Q88.
The Founder and Chairperson of Reliance Foundation, Nita Ambani  has been nominated as a candidate to be a new member of the International Olympic Committee ( IOC ) .The election will be held at the 129th IOC Session that will take place in Rio de Janeiro between 2nd and 4th August 2016. At present, the head-quartered the International Olympic Committee ( IOC ) is located at – .
1) Geneva 2) Lausanne
3) Paris 4) The Hague
5)None of these
Answer : Lausanne
View Answer

Q89.
India has been ranked fourth in a global slavery survey that lists 167 countries where modern slavery is prevalent. Which of the following country is in the top rank list in terms of slavery as a proportion of population ?
1) North Korea 2) Uzbekistan
3) Cambodia 4) Qatar
5)None of these
Answer : North Korea
View Answer

Q90.
According to the, consultancy EY's 14th biannual Global Capital Confidence Barometer (CCB) - Technology report, what is India’s rank  in the most attractive investment destinations for technology transactions ?
1) First 2) Second
3) Third 4) Fourth
5)None of these
Answer : Third
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook