Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q21.
FIFA World Cup champions Germany won the 2017 Confederations Cup title at St. Petersburg , Russia. Germany won the  title by defeating  which of the following  country ?
1) Italy 2) France
3) Chile 4) Portugal
5)None of these
Answer : Chile
View Answer

Q22.
A photo-book on President Pranab Mukherjee titled “President Pranab Mukherjee – A Statesman” was released by Prime Minister Narendra Modi in a function held at the Rashtrapati Bhawan on 2 July 2017. Which English-language newspaper has published this book ?  
1) The Guardian 2) The Statesman
3) Times of India 4) Hindustan Times
5)None of these
Answer : The Statesman
View Answer

Q23.
Which public sector bank on 1 July 2017 issued communication to its customers that it will block all Maestro debit cards from 31 July 2017 ? 
1) State Bank of India (SBI) 2) Bank of India (BOI)
3) Punjab National Bank (PNB) 4) Bank of Baroda
5)None of these
Answer : Punjab National Bank (PNB)
View Answer

Q24.
Sharad Kumar Jain has assumed the additional charge of director general, National Water Development Agency (NWDA). NWDA is under  which of the following Ministry ?
1) Ministry of Human Resources 2) Ministry of Water Resources
3) Ministry of Water Resources and River Development 4) Ministry of Natural Resources
5)None of these
Answer : Ministry of Water Resources and River Development
View Answer

Q25.
Habibganj  railway station will be country’s first railway station to be redeveloped as a public-private partnership (PPP) for a period of eight years. Habibganj railway station is belongs to which state ?
1) UP 2) Bihar
3) MP 4) West Bengal
5)None of these
Answer : MP
View Answer

Q26.
Indian markets regulator SEBI constituted a 21-member Committee on corporate governance on 2 June 2017 that will advise it on issues relating to corporate governance in Indian firms. Who is heading this committee ? 
1) Ajay Tyagi 2) Shakti kanta das,
3) Tapan Ray 4) Uday Kotak
5)None of these
Answer : Uday Kotak
View Answer

Q27.
Which state became the first state in the country to launch official e-wallet as it launched ‘T-Wallet’ on 1 June 2017 ? 
1) Gujarat 2) Telangana
3) Kerala 4) Odisha
5)None of these
Answer : Telangana
View Answer

Q28.
Which of the following country's president on 1 June 2017 announced it’s withdrawal from the Paris Climate Change Agreement alleging that it favours world’s leading polluters like India and China, while being unfair to his country ?
1) Russia 2) U.S.A
3) U.K 4) France
5)None of these
Answer : U.S.A
View Answer

Q29.
Indian-origin minister Leo Varadkar  will become the next Prime Minister of  which country after he was voted leader of the country’s main governing party on 2 June 2017 ? 
1) Scotland 2) Serbia
3) Ireland 4) Canada
5)None of these
Answer : Ireland
View Answer

Q30.
Noted poet  S. Abdul Rahman who passed away on 2 June 2017.He was associated with which language? 
1) Telugu 2) Kannada
3) Tamil 4) Malayalam
5)None of these
Answer : Tamil
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook