Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1411.
According to the United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD),the Indian economy will grow at a rate of -- in 2014 ?

1) 4.8% 2) 5.2%
3) 6.% 4) 5.6 %
5)None of these
Answer : 5.6 %
View Answer

Q1412.
According to RBI's latest direction  now Private bank chiefs can stay on in office till the age of -
1) 62 yrs 2) 64 yrs
3) 65 yrs 4) 70 yrs
5)None of these
Answer : 70 yrs
View Answer

Q1413.
At present, what is India's ranked among top ten countries in world as the number of homicide victims being children and adolescents aged (0 - 19 ) years in 2012 ?
1) First 2) Second
3) Third 4) Fourth
5)None of these
Answer : Third
View Answer

Q1414.
Recently, US space agency NASA is developing a space submarine to explore ocean waters on Titan' s surface . The Titan is the satellite of -
1) Saturn 2) Jupiter
3) Mars 4) Pluto
5)None of these
Answer : Saturn
View Answer

Q1415.
According to a joint report by Automotive Component Manufacturers Association of India (ACMA) and McKinsey, Indian auto component exports are expected to touch how much USD ($) by the year 2020 ?
1) 20 billion 2) 25 billion
3) 30 billion 4) 40 billion
5)None of these
Answer : 40 billion
View Answer

Q1416.

Which of the following State Government recently to sign with Thermal Power giant NTPC for  setting up 1000-MW  Mega Solar Power Plant in it's state ?

1) Maharashtra 2) Andhra Pradesh
3) Gujurat 4) Odisha
5)None of these
Answer : Andhra Pradesh
View Answer

Q1417.
Which of the following state recently introduced "Urdu" as its Second Language Status, directed by Supreme Court ?
1) Bihar 2) Uttar Pradesh
3) Kerala 4) Andhra Pradesh
5)None of these
Answer : Uttar Pradesh
View Answer

Q1418.

Which of the fowling city has hosted the 2014 Internet Governance Forum from September.2-5,2014 ?

1) Geneva 2) New Delhi
3) Istanbul 4) Beijing
5)None of these
Answer : Istanbul
View Answer

Q1419.

Which of fowling is the extended deadline by the RBI for implementation of Basel III norms by the Indian banks ?      

1) 31 March 2015 2) 31 March 2018
3) 31 March 2020 4) 31 March 2019
5)None of tsese
Answer : 31 March 2019
View Answer

Q1420.

S.K. Jain, who came to news during August 2014, was Chairman and Managing Director (CMD) of which public-sector bank ?     

1) Bank of India 2) Syndicate Bank
3) Canara Bank 4) Bank of Baroda
Answer : Syndicate Bank
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook