Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1361.
According to the Quacquarelli Symonds (QS) World University Ranking's Top 200 list that was released on 16 th September 2014 not a single Indian university found a place in the list. Which international university topped this list, which is considered as the most rigorous of its type ? 
1) Harvard University 2) Massachusetts Institute of Technology (MIT)
3) Yale University 4) Oxford University
5)Cambridge University
Answer : Massachusetts Institute of Technology (MIT)
View Answer

Q1362.
The Bharatiya Janata Party (BJP) suffered a major setback in the assembly by-polls held in the states of Uttar Pradesh, Rajasthan and Gujarat on 11 September 2014 and able to win ---- seats out of total 24 assembly seats in these three states ? 
1) 10 2) 12
3) 14 4) 15
5)None of these
Answer : 10
View Answer

Q1363.
Who became the youngest MP in the 16th Lok Sabha after the declaration of his victory in Lok Sabha by-election on 16 September 2014 ? 
1) Raj Kumar Saini 2) Shamik Bhattacharya
3) Tej Pratap Singh Yadav 4) Akshay Yadav
5)harmendra Yadav
Answer : Tej Pratap Singh Yadav
View Answer

Q1364.
Which bank claimed first spot in the mobile banking segment in the country, as reported in the latest data released by the RBI on 15 September 2014 ? 
1) Punjab National Bank 2) State Bank of India (SBI)
3) ICICI 4) IDBI
5)Corporation Bank
Answer : State Bank of India (SBI)
View Answer

Q1365.
Which bank claimed first spot in the mobile banking segment in the country, as reported in the latest data released by the RBI on 15 September 2014 ? 
1) Punjab National Bank 2) State Bank of India (SBI)
3) ICICI 4) IDBI
5)Corporation Bank
Answer : State Bank of India (SBI)
View Answer

Q1366.
Who was elected as the new Chairman of the Advertising Standards Council of India (ASCI) on 12 September 2014 ? 
1) Tej Pratap Singh 2) KM Chandrashekhar
3) Narendra Ambwani 4) Partha Mukhopadhyay
5)None of these
Answer : Narendra Ambwani
View Answer

Q1367.
India's first medal of 17th Asian Games at Incheon was won by which player on 20th September 2014 ?
1) Jitu Rai 2) Shweta Chaudhary
3) P.V. Sindhu 4) P.C. Thulasi
5)None of these
Answer : Shweta Chaudhary
View Answer

Q1368.
The first gold medal of 17th Asian Games was claimed by which country on 20 September 2014 ?  
1) China 2) Japan
3) India 4) South Korea
5)None of these
Answer : China
View Answer

Q1369.
What is the total amount allocated for Union Government's five-year Clean India Mission (Swachh Bharat Mission) for urban areas as announced on 24 September 2014 ?  
1) Rs. 50,000 crore 2) Rs. 60,000 crore
3) Rs. 62,000 crore 4) Rs. 75,000 crore
5)None of these
Answer : Rs. 62,000 crore
View Answer

Q1370.
Which Act  is associated with setting up of a tribunal was struck down by the Supreme Court through its order delivered on 25 September 2014 ?
1) National Consumer Tribunal Act 2) National Criminal Tribunal Act
3) National Tax Tribunal Act 4) National Company Tax Act
5)None of these
Answer : National Tax Tribunal Act
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook