Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1321.

Recently,the Union Government signed an agreement with Asian Development Bank (ADB) for a Rs.284 crore loan for improving urban services and strengthening municipal and project management capacity in several towns for which state ?

1) Maharashtra 2) Karnata
3) Andhra Pradesh 4) Odisha
5)None of these
Answer : Karnata
View Answer

Q1322.

Recently, which of the following city of India becomes new hub for Global Bank’s back offices ?

1) Mumbai 2) Bangalore
3) Chennai 4) Pune
5)None of these
Answer : Pune
View Answer

Q1323.

Which Indian Software company has opened Saudi Arabia's first all-female business process centre and will provide employment to up to 3,000 women in three years ?

1) Wipro 2) TCS
3) Infosys 4) Tech Mahindra
5)None of these
Answer : TCS
View Answer

Q1324.

Jiten Paul, a veteran journalist and freedom fighter, passed away at a hospital in Agartala, recently. He belongs to  originally which state/country  ?

1) India 2) Nepal
3) Tripura 4) West Bengal
5)Bangaladesh
Answer : Bangaladesh
View Answer

Q1325.

The famous personality ,Yoshiko Yamaguchi of Japan died in 13th  September,2014. She is known for  --- field.

1) Sports 2) Science
3) Politics 4) Film
5)None of these
Answer : Film
View Answer

Q1326.
Who is the chairman of the committee on Credit Information Reports (CIRs), which submitted its report to the Reserve Bank of India (RBI), recently ?

1) Aditya Puri 2) Bimal Jalan
3) Shyamlalal Gopinath 4) Nachiket Mor
5)None of these
Answer : Aditya Puri
View Answer

Q1327.
Which of the following State government declared the date September 9  as "Himalayas Diwas" across its state ?  
1) Himachal Pradesh 2) Uttarakhand
3) UP 4) Jammu & Kashmir
5)None of these
Answer : Uttarakhand
View Answer

Q1328.
In which of the following city, the Aga Khan Museum has opened, recently ?
1) Beijing 2) Toronto
3) Tokyo 4) New York
5)None of these
Answer : Toronto
View Answer

Q1329.
Recently, the Union shipping ministry is likely to launch a cargo ferry service to which of the following  country soon from Chennai ?
1) Yangon (Myanmar) 2) Colombo
3) Manila 4) Bangkok
5)None of these
Answer : Yangon (Myanmar)
View Answer

Q1330.
Recently,Ministry of Home denies students of which foreign country nod to visit Kochi shipyard and refinery plant ?
1) Srilanka 2) Japan
3) China 4) Australia
5)None of these
Answer : China
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook